back to top
2024. június 21. 21:57

KezdőlapWRCLatvala ezeket a pályákat tenné a Finn Rally programjába

Latvala ezeket a pályákat tenné a Finn Rally programjába

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke elárulta, mely pályákat tenné a Finn Rally programjába, ha ezt ő dönthetné el. 

Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldal felkérésére elárulta, milyen pályákon rendezné meg a legendás Finn Rallyt, ha ebbe ő is beleszólhatna.

Csütörtök 
“A hivatalos teszt pályájának a Ruuhimaki pályát képzelem el, mert bár a Rannankyla is nagyon jó, a Ruuhimaki jóvaal látványosabb. A pálya irányát azonban megfordítanám, ahogy az 1980-as években és 2016-ban is volt. A csütörtöki szuperspeciál szakasznak pedig a Harju szakaszt tenném be, azonban a mai útvonal helyett a régi nyomvonalat választanám.” 

Csütörtök
Shakedown: Ruuhimäki

SS1: Harju 

A leghíresebb szakasz is bekerült a Finn Rally programjába

Péntek 
Az első igazi versenynap programjába Latvala a Humalamaki, az Urria, a Kolonkulma, a Vaarinmaja pályákat tenné kétszer, míg a napot a Laajavuri szakaszon zárná. 

Érdekesség, hogy Kolonkulma és a Vaarinmaja pályákat utoljára 15 éve használták.

Péntek:
SS2+6 Humalamäki
SS3+7 Urria
SS4+8 Kolonkulma (videó)

SS5+9 Väärinmaja
SS10 Laajavuori 

Szombat 
Latvala a szombati programba a Juupajoki, a Vastila, az Ouninpohja és a Vaheri szakaszt tenné kétszer, míg a napot a Himos gyorsasági zárná. A Toyota Gazoo Racing csapatvezetője a Himos szakasz után távoli szervizeléssel zárná a napot, amit 2025-ben szeretnének visszahozni a WRC-be.

Szombat:
SS11+15 Juupajoki
SS12+16 Västilä
SS13+17 Ouninpohja

SS14+18 Vaheri
SS19 Himos (videó)

Vasárnap 
Latvala a záró napon négy szakaszt tartana, és melyek közül hármat csak egyszer kellene teljesíteni, míg a Power Stage szakaszát, a Myhinpaa gyorsaságit kétszer. 

Vasárnap:
SS20 Laukaa
SS21 Lankamaa
SS22 Sirkkamäki (videó)

SS23+24 Myhinpää 

Friss