back to top
2024. június 21. 22:08

KezdőlapWRCDecemberben jóváhagyhatják a 2027-es WRC-szabályokat

Decemberben jóváhagyhatják a 2027-es WRC-szabályokat

-

Az FIA célja, hogy már idén decemberben jóváhagyásra kerüljenek a 2027-ben életbe lépő WRC-szabályok, hogy a gyártóknak elegendő idejük legyen felkészülni. 

A keddi Motorsport Világtanács ülésén megerősítették, hogy 2026 végéig nem fognak változni a jelenlegi WRC-szabályok, 2027-től azonban újak fognak életbe lépni. 

Hivatalos: nem változik a szabályzat, marad a hibrid Rally1 a WRC-ben

Ezeket az új szabályokat pedig még idén szeretnék kidolgozni, hogy azok decemberben jóváhagyásra kerülhessenek és így két évük legyen a jelenlegi és esetleg új gyártóknak is felkészülni rájuk. 

“Minden érintett fél pozitív hozzáállással dolgozik azért, hogy megszülessenek a 2027-től érvénybe lépő új szabályok – áll az FIA közleményében. – A cél, hogy erősödjön a WRC csúcskategóriája, és a jelenlegi gyártók megerősítsék elköteleződésüket a WRC-hez, valamint új gyártó is érkezzen a sorozatba. Szeretnénk az új szabályokat már a decemberi WMSC-ülésen jóváhagyásra beterjeszteni, hogy aztán a gyártóknak két évük legyen felkészülni.” 

Az FIA közleményében az is szerepel, hogy megerősítésre kerül a szövetség kommunikációs és marketing osztálya, valamint az év második felében kidolgozásra kerülhet a jövő évtől módosított sportszabályzat, így a sok vitát kiváltó pontrendszer is. 

Friss