back to top
2024. szeptember 28. 00:12

KezdőlapWRCJúliusban lehet meg a 2025-ös WRC-naptár, már csak néhány verseny helye nem...

Júliusban lehet meg a 2025-ös WRC-naptár, már csak néhány verseny helye nem biztos

-

Már csak néhány verseny helyét kell biztosítani a 2025-ös WRC-naptárban, így várhatóan júliusban ki lehet hirdetni a jövő évi rally világbajnoki programot. 

“Elég közel vagyunk ahhoz, hogy a jövő évi versenyek eldőljenek – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója. – A cél, hogy június végére minden verseny szerződésére pont kerüljön és a július eleji Motorsport Világtanács ülésén be lehessen nyújtani jóváhagyásra a teljes naptárt.” 

Annyi már biztos, hogy januárban a Montéval kezdődik a WRC-szezon, majd februárban Svédország, márciusban pedig a kenyai Szafari Rally következik, néhány további verseny helye is már biztos. 

Néhány versennyel kapcsolatban azonban még kérdőjelek vannak, ilyenek a dél-amerikai rendezvények. 

“Tárgyalunk Paraguay-jal és Argentínával is, ezeket a tárgyalásokat kell többek között befejeznünk júniusban. Chile helye biztos a naptárban, de szeretnénk még egy dél-amerikai versenyt.” 

Olyan pletyka is felmerült, mely szerint a Róma Rally válthatja a Szardínia Rallyt, azonban Larkin ezt cáfolta és megerősítette, hogy Szardínia hely is biztos a naptárban. 

A szezon már biztosan Szaúd-Arábiában zárul, míg az utolsó előtti futam Japánban lesz. 

Friss