back to top
2024. június 27. 04:44

KezdőlapWRCOgier örül, hogy részmunkaidőben is tud segíteni a Toyotának

Ogier örül, hogy részmunkaidőben is tud segíteni a Toyotának

-

Sébastien Ogier 2022 óta csupán részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, azonban idén komoly segítségére tud csapatának, a Toyotának lenni. 

Sébastien Ogier a nyolcadik vb címe után, 2022-től részmunkaidőben versenyez csak a WRC-ben, és bár decemberben betöltötte a 40. életévét is, idén igazából rajta múlik a Toyota szereplése a gyártók bajnokságában. 

A nyolcszoros világbajnok pedig továbbra is kiváló formában vezet, hiszen idei négy versenyéből kettőt megnyert, kettőt pedig a második helyen zárt, így két kihagyott versennyel is a bajnoki pontverseny negyedik helyét foglalja el 30 pontos hátránnyal az éllovas Thierry Neuville mögött. 

A Toyotának pedig el is kell a francia versenyző tudása, hiszen idén csak Elfyn Evans és Takamoto Katsuta versenyez teljes szezonban, míg a japán gyártó másik világbajnok pilótája, Kalle Rovanpera szintén részmunkaidőben vezet idén, és a Szafari Rally győzelme mellett két gyengébb eredményt tudott csak elérni. 

Ogier azonban szívesen segít a Toyotának, és örül, hogy ennyi idősen is még győzelmekért tud harcolni. 

“Örülök, hogy segíthetek a Toyotának, mert ez azt jelenti, hogy az idő múlása még nem látszik a teljesítményemen és ez mindenképpen jó – mondta Sébastien Ogier a Dirtfishnek. – Ez is az oka annak, hogy még versenyzek, továbbra is élvezem ezt a sportot. Örülök, hogy egy olyan csapatnak lehetek a tagja, mint a Toyota és örömmel segítek nekik elérni a célokat.” 

Ogier meglepő kijelentést tett a Pirellivel kapcsolatban a Szardínia Rally defektjei után

Ogier szerint még csapattársa, Elfyn Evans is javíthat utóbbi versenyeinek eredményén és képes lesz továbbra is harcolni az egyéni vb címért. 

“Még messze a szezon vége, így Elfyn még csökkentheti hátrányát a bajnokságban és képes lehet annak első helyén zárni. Még a szezon felénél sem járunk.” 

Elfyn Evans 18 pont hátránnyal követi Thierry Neuville-t az egyéni bajnokságban, míg Ott Tanakkal azonos pontszámban áll Szardínia után. 

A Toyota hat verseny után a gyártók bajnokságának második helyén áll 13 pont hátránnyal a Hyundai mögött. 

Friss