back to top
2024. június 27. 04:12

KezdőlapWRCNeuville optimista a gyors WRC-futamok előtt

Neuville optimista a gyors WRC-futamok előtt

-

Thierry Neuville annak ellenére, hogy korábban a Hyundai autójának és neki sem feküdtek eléggé a gyors murvás szakaszok, idén optimistán várja a közelgő három ilyen stílusú versenyt. 

A statisztikák alapján sem Thierry Neuville, sem pedig a Hyundai autói nem tudtak korábban jól szerepelni olyan gyors, murvás WRC-futamokon, mint amilyenek a lengyel, lett és finn versenyeke esetében következnek. 

A következő három verseny pedig komoly kihatással lehet a vb címért folytatott csatára is. 

A Lengyel Rallyn Neuville már tudott nyerni 2017-ben, azonban jól tudja, hogy egy esetleges i8dei győzelem nem jelenti azt, hogy majd Lettországban és Finnországban is képes lehet a győzelemért harcolni. 

“A lengyel pályák kissé másak, mint a lett és finn pályák, mivel puhák, ilyen utakon pedig eddig is jól tudtunk szerepelni – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Az észt és a finn pályák azonban jóval keményebbek, ahol küzdöttünk, így az ilyen felületen még van min javítani.” 

A Hyundai néhány éve létrehozott egy tesztbázist Finnországban is, aminek köszönhetően sokat javult a versenyzők és az autó teljesítménye is a gyors pályákon. 

Thierry Neuville ennek is köszönhetően tavaly második lett Észtországban és Finnországban is. 

“Mióta Finnországban is tudunk tesztelni, sokat fejlődtünk a gyors murvás pályákon. Ezek a tesztek igen sokat számítanak, mert hasonló pályákon nagyon ritkán van lehetőség vezetni. A teszteknek köszönhetően sokkal magabiztosabban vezetek az ilyen utakon, de az autó teljesítménye is sokat javult.” 

Friss