back to top
2024. június 28. 17:04

KezdőlapWRCA múltban tapasztaltak miatt változik a biztonsági protokoll a Lengyel Rallyn

A múltban tapasztaltak miatt változik a biztonsági protokoll a Lengyel Rallyn

-

A Lengyel Rally utoljára 2017-ben kapott helyet a WRC-naptárban, majd ezt követően kikerült onnan a folyamatos nézői problémák miatt. Az idei versenyen változik a biztonsági protokoll, hogy még időben kezelni lehessen az esetleg rossz helyen álló nézőket. 

A múltban többször is probléma volt a nézőkkel a Lengyel Rallyn, akik veszélyes helyen próbálták nézni a versenyt. Ez volt annak is az oka, hogy a murvás rendezvény kikerült a WRC-naptárból 2017 után. 

Az idei évre azonban ismét vb-futam lett a nagy múlttal rendelkező verseny, ami az utóbbi években az Európa-bajnokság naptárában kapott helyet. 

Mivel idén is fennáll a veszélye, hogy néhány néző rossz helyen próbálja majd nézni a versenyzőket, a szervezők változtatnak a biztonsági protokollon, ami szerint 20 perccel az első éles autó előtt kellene az FIA biztonsági delegáltjának végig menni a pályákon, azonban ez az idő 30 percre változik. 

„Ms. Michéle Mouton legkésőbb 30 perccel a gyorsasági szakasz kezdete előtt ellenőrzi, hogy a nézők biztonságban vannak-e a szurkolói zónákban, és hogy készen áll-e a versenyre a pálya – áll a rendezők közleményében. – Éppen ezért a 30 perces szabály betartása döntő fontosságú a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításához. Kétség esetén az FIA biztonsági delegáltja elhalaszthatja az első autó rajtját, vagy akár meg is szakíthatja a versenyt, ha a szurkolók veszélyesen viselkednek.” 

A Lengyel Rally csütörtök délelőtt a hivatalos teszttel kezdődik. 

Friss