back to top
2024. szeptember 28. 22:54

KezdőlapWRCAz M-Sport Szardínián fantasztikus mérföldkőhöz érkezett

Az M-Sport Szardínián fantasztikus mérföldkőhöz érkezett

-

A Szardínia Rallyn komoly mérföldkőhöz érkezett el az M-Sport csapata, hiszen az olasz versenyen történt pontszerzéssel már sorozatban 300. versenyén tudott pontot szerezni.

2002, Monte-Carlo Rally, 3. Carlos Sainz, 4. Colin McRae – Ez volt az a verseny, mellyel elkezdődött az M-Sport elképesztő pontszerző sorozata, ami az idei Szardínia Rallyn azt jelentette, hogy sorozatban 300. Alkalommal szerzett pontot a fordos félgyári csapat. A 22 év alatt ez a sorozat 64 futamgyőzelem és 271 dobogós eredménynek köszönhetően folytatódott.

„A 300 egymást követő pontszerzés elérése csapatunk rendíthetetlen elhivatottságának és elkötelezettségének a bizonyítéka – monda Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója. – Kíméletlen erőfeszítésük, a Ford Motor Company támogatásával kombinálva, valóban megtestesíti a teljesítmény és a megbízhatóság szellemét, amely segít bennünket, hogy kimagaslóan teljesítsünk a WRC-ben. Szeretnék köszönetet mondani a csapat minden egyes tagjának, sofőrnek, segédpilótának és szurkolónak, aki velünk volt az egész út vagy annak egy része alatt. Ez egyszerűen nem lenne lehetséges egyikőtök nélkül sem, és rendkívül büszke vagyok arra, amit elértük. Most szeretném, ha megpróbálnánk a 350 pontszerző versenyt elérni!”

„300 egymást követő versenyen pontot szerezni a WRC-ben egészen hihetetlen. – mondta Mark Rushbrook, a Ford Performance globális vezetője. – Ez a sorozat bizonyítja Malcolm és az M-Sport csapatának erőfeszítéseit a kiváló szereplés érdekében. Nagyszerű kapcsolatunk volt az M-Sporttal az évtizedek során, gratulálunk nekik, és köszönjük az odaadást és a kemény munkát, amely ahhoz volt szükséges, hogy ezt a teljesítményt elérjék.”

Friss