back to top
2024. szeptember 29. 01:09

KezdőlapWRCRovanpera Finnországból, Halttunen Észtországból érkezett a Lengyel Rallyra kedd este

Rovanpera Finnországból, Halttunen Észtországból érkezett a Lengyel Rallyra kedd este

-

Kalle Rovanperát és Jonne Halttunent is váratlanul érte, hogy ezen a hétvégén a Lengyel Rallyn kell indulniuk a kedd reggel karambol során megsérült Sébastien Ogier helyett.

Mint arról kedden beszámoltunk, reggel 9 óra 30 perc körül Sébastien Ogier és Vincent Landais pályabejárás során egy civil autóval ütközött, amiben mindkét versenyző, és a civil járműben ülő két nő is megsérült.

Landais ugyan még kedden elhagyhatta a kórházat, azonban Ogier-nak az éjszakát is bent kellett töltenie, így a Toyota végül kénytelen volt visszaléptetni a francia párosát a WRC-idei hetedik futamától.

A verseny felügyelői végül engedélyezték, hogy a japán gyártó csapatában Ogier helyett Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen induljon a Lengyel Rallyn, és külön engedéllyel bejárhassák az összes gyorsaságit.

Kalle Rovanpera helyettesíti Sébastien Ogier-t a Lengyel Rallyn

Az, hogy mennyire is váratlanul érte a finn párost a Toyota hívása, jól mutatja, hogy Kalle Rovanpera a finn Jyvaskylában szállt fel a magánrepülőre, míg Jonne Halttunen Észtországban, Tallinban. A repülőn tartózkodott Tom Fowler, a Toyota műszaki igazgatója is. A navigátor felszállását követően nyolc perccel később, este 20:28-kor szállt le a magánrepülő Olsztyn repterén, ahonnan még egy óra autóúttal lehetett eljutni Mikolajkiba.

A kétszeres világbajnok párosnak szerdán 12 órája, míg csütörtök még két órája lesz, hogy felírja a verseny pályáit, míg először versenyautóba csütörtökön tudnak ülni a hivatalos teszten, majd este már egy szuperspeciál szakasszak a verseny fő része is kezdetét veszi.

Érdekes lesz látni, hogy a finn páros milyen eredményt tud elérni ilyen hirtelen beugorva a versenyre, úgy, hogy utoljára május elején Portugáliában ültek a Rally1-es Toyotában.

Friss