back to top
2024. június 30. 07:01

KezdőlapWRCAbiteboul bízik benne, hogy a Hyundai Lengyelországban is folytatja jó formáját

Abiteboul bízik benne, hogy a Hyundai Lengyelországban is folytatja jó formáját

-

A Lengyel Rally pályái jobban kedvezhetnek ugyan a Toyota csapatának, azonban Cyril Abiteboul bízik benne, hogy a Hyundai folytatni tudja ezen a versenyen is jó formáját. 

A gyors, murvás pályák elsősorban a Toyota csapatának kedvezhetnek, azonban a Hyundai is sokat fejlődött a Közép-Finnországi tesztpályának köszönhetően az ilyen versenyeken, így Cyril Abiteboul bizakodva várja a Lengyel Rallyt. 

“Az elmúlt versenyek után a csapat pozitív hangulatban várhatja a Lengyel Rallyt – mondta a Hyundai Motorsport csapatvezetője. – Tudjuk, hogy a gyors lengyel pályák jobban fekszenek a Toyotának, de mi is sokat fejlődtünk au ilyen versenyeken. Korábban két párosunk is nyert Lengyelországban, így izgatottan várjuk a csapat teljesítményét.” 

Korábban Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen is tudott nyerni Lengyelországban, míg Ott Tanak dobogós helyezésig jutott. 

“A Lengyel Rally ugyan 2017 óta nem szerepelt a WRC-naptárban, azonban Mikkelsennek vannak friss tapasztalatai is, miután ERC-futamon indult ezen a versenyen. Nagyon fontos információkat tudott adni számunkra. Thierry és Ott Tanak sikerei is komoly önbizalmat adtak a csapatnak, különösen a szardíniai sikernek köszönhetően. Célunk, hogy minél több pontot szerezzünk Lengyelországban és megőrizzük vezető helyeinket a bajnokságban.” 

Thierry Neuville a pilóták, Martijn Wydaeghe a navigátorok, míg a Hyundai a gyártók bajnokságát vezeti a Lengyel Rally előtt. 

Friss