back to top
2024. július 01. 10:58

KezdőlapWRCTanak folytatja a Lengyel Rallyt, elmondta, mennyi ideje lett volna reagálni az...

Tanak folytatja a Lengyel Rallyt, elmondta, mennyi ideje lett volna reagálni az elé ugró szarvasra

-

A Lengyel Rally pénteki napjának végén a szervizparkban Ott Tanak felidézte kiesésének körülményeit.

Ott Tänak és Martin Järveoja tökéletesen kezdte a Lengyel Rallyt, a shakedownon messze a a legjobb időt autózták, majd csütörtök este a Mikoljaki Arenában is a leggyorsabbak voltak. Az ígéretes kezdés azonban gyorsan véget ért a péntek reggeli első szakaszon, az észt duó a Stańczyki 1 gyorsasági felénél járt amikor egy szarvas ugrott eléjük. Tänak nem tudta kikerülni az állatot, és az ütközés jelentős károkat okozott a Hyundai i20 N Rally1 Hybridben, ami miatt véget ért a versenynapjuk. A csapatfőnök péntek este megerősítette, hogy Tanakék szombaton visszaállnak a versenybe.

„A pozitívum, amit a mai napból ki lehet hozni, hogy az élen végzett Andreas, de ez egy elég frusztráló nap volt. Rosszul kezdődött, amikor Ott egy állattal találkozott, és elég nagy kárt szenvedett, emiatt be kellett fejeznie a napot. Holnap visszatér, de a pontrendszer miatt csak vasárnap lesz igazán újra versenyben, és mutathatja meg azt a sebességet és tempót, amiről tudjuk, hogy a hétvége során képes lett volna rá. Thierry számára ez ismét nehéz helyzet volt, és elkeserítő látni, hogy a teljes szezonban elkötelezett versenyzőket büntetik az ilyen raliversenyeken. Bár Andreas vezet, a nap folyamán történt sok megszakítás nélkül tovább növelhette volna előnyét, amit a rali után meg kell beszélnünk az FIA-val” – utalt utolsó mondatával a nézők miatt törölt szakaszokra is Cyrill Abiteboul.

Tanak
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ott Tanak azt is kiszámolta a mérnökével, hogy mennyi ideje lett volna reagálni az eléjük ugró szarvasra.

„Nagyon balszerencsés volt a mai nap. Visszanézve a fedélzeti felvételeket, egyenes szakaszon voltunk, de a bokorból előbukkanó szarvas és az ütközés között mindössze 0,26 másodperc telt el. Nem volt idő reagálni és elkerülni a helyzetet. A nyitó szakasz a nagyon laza kavicsokkal nem volt a legkönnyebb, de az első kilométereken jól éreztük magunkat az autóban. Csalódást okoz, hogy korán befejeztük a versenyt, és harcosan térünk vissza, azonban nem lesz könnyű dolgunk. Látjuk, hogy az első rajtpozícióval sok időt veszítünk, így nehéz feladat lesz megszerezni azokat a szupervasárnapi pontokat, de biztosan mindent megteszünk majd” – nyilatkozta Tanak.

Tanak
foto: Hyundai Motorsport GmbH

 

 

Friss