back to top
2024. július 02. 07:14

KezdőlapWRCLatvala: Sesks nagyon nagyot ment eddig a Lengyel Rallyn, felírtuk a nevét!

Latvala: Sesks nagyon nagyot ment eddig a Lengyel Rallyn, felírtuk a nevét!

-

Jari-Matti Latvala szombat este a Thierry Neuville-t maga mögött tartó Martins Sesks-t dicsérte, a lett versenyző neve felkerült a Toyota kívánságlistájára. 

Martins Sesks karrierje során először versenyez Rally1-es autóval, ennek ellenére a Lengyel Rally első két napja után képes volt maga mögött tartani a vb éllovas Thierry Neuville-t, amivel a Toyotának is segített. 

Jari-Matti Latvala nem is felejtette el dicsérni a 24 éves lett versenyzőt. 

“Megdöbbentünk, amikor a szombati záró szakasz után kiderült, hogy 1 tizeddel képes volt Martins Sesks megelőzni Thierry Neuville-t – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szombat este a Rallit.fi oldalnak. – Ezzel a teljesítménnyel két ponttal segített nekünk.” 

Sesks ráadásul hibrid rendszer nélküli Ford Pumával versenyez Lengyelországban, ami még inkább megmutatja, hogy mennyire jól vezet a fiatal versenyző. 

Rovanpera jetskizés helyett megnyerte a Lengyel Rally első felét

“Azt hittem, hogy hibrid rendszer nélkül jóval lassabbak a Rally1-es autók, de az is igaz, hogy egy lengyelhez hasonló versenyen kevésbé számít a plusz erő. Szardínián, ahol jóval technikásabbak a pályák sokkal többet számítana a kigyorsításoknál. Sesks nagyon nagyot ment a verseny első részében, fantasztikus teljesítményt nyújtott.” 

Latvala elárulta, a lett versenyző neve felkerült arra a listára a Toyotánál, melyen a jövőbeni lehetséges versenyzők vannak. 

“Felírtuk a nevét, de azt hiszem, az M-Sport már többet tett a szerződtetése ügyében.” 

Friss