back to top
2024. július 02. 15:37

KezdőlapWRCNeuville: a küldetés teljesítve

Neuville: a küldetés teljesítve

-

Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe negyedik lett a Lengyel Rallyn, ám az utolsó szakaszt megnyerte és ezzel a páros összesen 14 pontot gyűjtött. A verseny után Neuville továbbra is vezeti a világbajnokságot, előnye 15 pont Elfyn Evans előtt.

Mindössze egy hibát követett el Neuville a Lengyel Rally első napján, mégis a hetedik helyen fejezte be a pénteket. A belga tudta, hogy a takarítással töltött naptól nem várhat sokat, mégis érthetően frusztráltan kezdte a szombatot. A második napon harmadikként, vasárnap negyedikként rajtolt, így nagy csodára nem számíthatott. Így is lett, a túlélés, a kitartás mellett a Power Stage pontok jelentették az esélyét, és mindkettővel élt is. A zárószakaszt megnyerte, ezzel további öt pontot szerzett.

„Küldetés teljesítve. Tudtuk, hogy ez az esemény nehéz lesz számunkra, de a motivációnkat magasan tartottuk. Nem volt okunk arra, hogy jobban nyomjunk, mint amennyit jónak éreztünk, tekintve, hogy pénteken elsőként indultunk a pályán, szombaton pedig nem voltak túl jó körülmények. Nem igazán volt lehetőségünk dolgozni a beállításokon, így csak a megérzésemre kellett hallgatnom, és keményen nyomni a Power Stage-en. Egyensúlyoztunk a vállalható kockázatok és a szükséges sebesség között, de végül jó néhány pontot viszünk haza, és várjuk a továbbiakat” – összegzett Neuville.

A belga előnye ezzel 18-ról 15 pontra csökkent a bajnokság élén, ráadásul a gyártói bajnokságban is csak három ponttal lett kevesebb a Hyundai előnye a Toyota előtt, igaz a 311 pont nem tűnik megnyugatónak a 301 pontos Toyota előtt, érzi ezt a csapatvezető Cyrill Abiteboul is.

„Thierry a lehető legjobbat hozta ki ebből a mindig is kihívást jelentő versenyből, és továbbra is vezeti a pilóták tabelláját; az egész csapat újult motivációval távozik a versenyről, hogy a következő raliversenyeken újraépítsük az előnyünket” – mondta Abiteboul, aki az első nap végén még szót emelt amiatt, hogy a teljes szezonban vezető versenyzők hátrányban vannak a világbajnokságon.

A következő verseny a szük három hét múlva következő Lett Rally lesz, ahol a Hyundai Tanak tempójára építhet, viszont a Toyota is a legerősebb felállásával érkezik majd, feltéve ha Ogier rajthoz tud állni.

Thierry Neuville
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss