back to top
2024. július 04. 17:03

KezdőlapWRCA Toyota főnöke ódákat zengett Kalle Rovanperä teljesítményéről

A Toyota főnöke ódákat zengett Kalle Rovanperä teljesítményéről

-

A Toyota elnöke, Akio Toyoda elismerően nyilatkozott Kalle Rovanperä lenyűgöző teljesítményéről, miután beugróként megnyerte a Lengyel Rallyt.

Mindössze kedden este hívta a Lengyel Rally helyszínére a Toyota Kalle Rovanperät és Jonne Halttunent, miután Sébastien Ogier és Vincent Landais aznap reggel pályabejárás közben egy civil autóval ütközött. A baleset mind a négy résztvevőjét kórházba szállították, Ogier-t bent is tartották egy éjszakára, így a csapat visszaléptette a nyolcszoros világbajnokot.

A beugró Kalle Rovanperä mesébe illő győzelmet aratott pályafutása első lengyel versenyén csapattársa, Elfyn Evans előtt, így a Toyota kettős sikerrel zárt. Ez a teljesítmény a Toyota elnökét, Akio Toyodát is lenyűgözte.

Rovanpera
Fotó: wrc.com

„Már azért nagyon tisztelem Kallét és Jonnét, amiért elfogadák a hirtelen érkező felkérést – nyilatkozta Akió. – A csapafőnök Jari-Matti Latvala azt mondta, nem a győzelemre kérte őket a csapat, hanem arra, hogy a lehető legjobb módon támogassanak minket. Ehhez képest nyertek, amivel megleptek minket. Óriási munkát végeztek nagyon rövid idő alatt. Biztos vagyok benne, hogy a csapatnak sem volt könnyű átépíteni az autót, de ők is nagyszerű munkát végeztek.”

Friss