back to top
2024. július 06. 03:48

KezdőlapWRC„Kicsit mérsékeljük a lelkesedést” – üzente a csapatfőnök a WRC meglepetésemberének

„Kicsit mérsékeljük a lelkesedést” – üzente a csapatfőnök a WRC meglepetésemberének

-

Martin Sesks minden várakozást felülmúlt a Lengyel Rallyn, de az M-Sportot irányító Richard Millener két lábbal a földön marad.

Berúgta az ajtót Martin Sesks a Lengyel Rallyn, aki az abszolút ötödik helyet szerezte meg, méghozzá hibrid rendszer nélküli Rally1-es autót vezetve. A lett versenyző első ízben versenyezhetett a WRC-csúcskategóriájában, és a nagyszerű bemutatkozás után a következő, neki hazai pályának számító lett verseny egyik esélyesévé lépett elő. Ott ráadásul már teljes értékű Rally1-es autóval indulhat.

Teljesítménye mindenkit lenyűgözött, Jari-Matti Latvala a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke egyenesen elmondta, hogy a lett versenyző neve felkerült a Toyota kívánságlistájára. Az M-Sportot vezető Richard Millener azonban mértékletességre int.

„Különleges teljestíményt nyújtott – szögezte le Sesksről Millener. – Láttunk már fiatalokat hihetetlen szakaszidőket elérni a bemutatkozásukon, de hogy valaki az egész hétvégén ezt tegye, és a végén azt várod tőle, hogy tartsa Thierry Neuville tempóját, az már nem mindennapi. Nyilván sok más tényezőt is figyelembe kell venni, ismerte a versenyt, ezeken az utakon vezetett egész életében, tisztában volt a körülményekkel, de ez akkor is elképesztő teljesítmény volt.”

Millener
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Bármilyen jól sikerült a bemutatkozás a WRC-ben, Millener nem akar túl messzire tekinteni a 24 éves pilótával kapcsolatban.

„Nem akarok negatív lenni, de egy kicsit mérsékeljük a lelkesedést – tekintett előre az M-Sport vezetője. – Fantasztikus eredmény volt, megelőzte a WRC rendszeres résztvevőit, de haladjunk egyik napról a másikra.”

Maga Martin Sesks érthető módon lelkesen nyilatkozott a Lengyel Rally után.

„Sajnáltam, hogy ki kellett szállnom az autóból, mert nagyon élveztem a vezetést – mondta Sesks. – Remélem, hogy még néhány jegyet eladnak a Lett Rallyra eztuán, mindig izgalmas a rajongóknak, ha helyi versenyzőt is láthatnak. Érdekes lesz, nyomás nincs rajtam, ismerem ugyan az utakat, de a WRC-ben mindenki nagyon gyors.”

Nos, azt láttuk Lengyelországban, hogy Sesks sem éppen lassú.

Friss