back to top
2024. július 05. 17:10

KezdőlapWRCNeuville elégedetlen, a Hyundai csapatfőnöke visszaszólt

Neuville elégedetlen, a Hyundai csapatfőnöke visszaszólt

-

Thierry Neuville az új fejlesztések bevetésével és Ott Tanak szombati visszaléptetésével sem értett egyet a Lengyel Rallyn.

Thierry Neuville finoman szólva sem értett egyet a Hyundai döntéseivel a Lengyel Rallyn. A csapat új fejlesztésekkel érkezett, ám a francia pilóta szerint még dolgozni kellett volna a csomagon.

„Szerintem még nem állt készen arra, hogy elhozzam a versenyre. Két-három napot még tesztelték, miután én eljöttem a tesztről, és javítottak rajta, de még mindig nincs a helyén, és nem érzem túl kényelmesnek – dohogott Neuville. – Fékezéskor még mindig vannak problémák. Nem sok mindent tudtunk tenni a versenyen az apróbb módosításokon túl. Homologizálnunk kellett az új szoftvert, és csak néhány nap van az évben, amikor ezt megtehetjük.”

Fotó: Hyundai Motorsport

És ez csak Neuville mondandójának az egyik fele volt, ugyanis a szarvassal ütköző Ott Tanak szombati visszalépésével is gondja akadt. Az észt versenyző a pénteki első szakaszon találta telibe a szarvast, és a Hyundai elejének sérülése miatt kiállni kényszerült. Szombaton megnézte, rendben van-e az autó, majd a 12. szakasz után motorhibára hivatkozva ismét kiállt a versenyből. Vasárnap mindent egy lapra téve a leggyorsabb volt, így mégis viszonylag sok, 11 pontot tudott szerezni, ami csupán hárommal kevesebb, mint amennyit Neuville gyűjtött.

„Egyértelműen nem volt a segítségünkre – mondta Neuville, amikor Tanak visszalépéséről kérdezték. – Minden egyes autó, amit a pálya tisztogatásában használhatsz, előnyt jelent, különösen az olyan bajnoki küzdelemben, ahol minden egyes pont tényleg számít. Szerintem hiba volt, de ez van. Értékes kilométerek is lehettek volna az autónak, kipróbálhattunk volna különböző dolgokat.”

A Hyundai csapatfőnöke, Cyril Abiteboul nem hagyta szó nélkül a kérdéseket.

Fotó: Hyundai Motorsport

„Azért indult el szombat reggel Ott, mert szerettük volna, hogy a javítás után rendesen kipróbáljuk az autót – mondta a csapatfőnök. – Egy kis könnyebbséget akartunk adni Thierrynek is azzal, hogy egy extra autóval egy kis takarítást végeztünk reggel, amikor ez számított, de délután ennek nyilvánvalóan kisebb a jelentősége. Ráadásul világos volt, hogy semmi olyan nem fog történni, ami igazán segítene Ottnak. Szóval, ha ez a helyzet, akkor inkább a csapatnak kell egy kicsit regenerálódnia, és a vasárnapi felkészülésre koncentrálnia.”

Abiteboul a fejlesztésekről elmondta, valóban sietve tették be az autóba, hogy legyen egy kis extra sebességük, és dolgoznak a megoldáson, még a július 18–21-ei Lett Rally előtt.

Friss