back to top
2024. július 07. 02:51

KezdőlapWRC10 év után ismét WRC-t láthatnak a szurkolók Litvániában 

10 év után ismét WRC-t láthatnak a szurkolók Litvániában 

-

Esapekka Lappi a Lett Rallyn tér vissza a WRC mezőnyébe, ami előtt egy tesztversenyen fog rajthoz állni a Rally1-es Hyundaijal Litvániában. 

A litván szurkolók nagyjából akkor láthattak utoljára WRC autókat, amikor 2014-ben a Lengyel Rally programjában litván pályák is voltak. 

Az ötlet azonban nem volt a legjobb, hiszen a nagyon puha litván pályákon szinte már az első alkalommal is nehezen lehetett áthaladni, míg a délutáni teljesítésnél kettőt is törölni kellett, mivel olyan mély nyomok alakultak ki a pályákon, hogy azokban kis túlzással szinte egész autók is eltűnhettek volna. A versenyzők akkoriban igencsak fel voltak háborodva a puhaságuk miatt használhatatlan pályák miatt. 

Litvániában azóta sem járt WRC-páros, azonban Esapekka Lappi most úgy döntött, hogy a Lett Rally előtt egy héttel a Lietuva Rallyn áll rajthoz a Rally1-es Hyundaijal. A Litván Rally Bajnokság idei harmadik versenyén 2 nap alatt 13 gyorsaságit és 103 km versenytávot kell teljesítenie a mezőnynek.

10 Rally1-es, 24 Rally2-es autó a Lett Rallyn

A Hyundai finn versenyzője utoljára a márciusi Szafari Rallyn állt rajthoz, így közel négy hónapot hagyott ki, ezért is fontos számára, hogy éles körülmények között készülhessen a Lett Rallyra. 

Lappi idén Svédországban hat és fél év után ismét WRC-futamot tudott nyerni. 

Friss