back to top
2024. július 07. 09:13

KezdőlapWRCLoeb szeptemberben a rallysport egyik ikonikus autójával áll rajthoz Franciaországban

Loeb szeptemberben a rallysport egyik ikonikus autójával áll rajthoz Franciaországban

-

Sébastien Loeb három év után ismét rajthoz áll a Rallye Mont-Blanc Morzine versenyen, melyen 2021-ben még Daniel Elenával és egy Peugeot 306 Maxival indult, idén pedig egy másik ikonikus rallyautóval indul a francia bajnoki futamon. 

Sébastien Loeb 2021-ben Daniel Elenával a hatodik helyet szerezte meg a francia Rallye Mont-Blanc Morzine versenyen egy Peugeot 306 Maxival, ahova idén ismét visszatér, mégpedig egy másik ikonikus rallyautó modern változatával, egy Alpine A110 RGT+ autóval. 

1973-ban az Alpine-Renault A110-zel induló versenyzők uralták a WRC első szezonját, melynek végén a francia gyártó meg is nyerte a világbajnokságot. 

Loeb nemrég kipróbálta az Alpine A110 RGT változatát egy teszten, ezt követően nyílt lehetősége az RGT+ autóval indulni egy éles versenyen. A kilencszeres rally világbajnok Lauréne Godey-vel fog indulni a szeptemberi versenyen, akivel tavaly egy Skoda Fabia RS Rally2-vel megnyerte az Azori-szigetek Rallyt, idén pedig Guadeloupe-ban tudott győztesként ünnepelni. 

A Francia Rally Bajnokság hatodik idei versenyét szeptember 6-7-én rendezik. 

Friss