back to top
2024. július 08. 15:22

KezdőlapWRCKieshet a 2025-ös WRC-naptárból a szezon egyik legnépszerűbb versenye

Kieshet a 2025-ös WRC-naptárból a szezon egyik legnépszerűbb versenye

-

Egyre több részlet derül ki a jövő évi WRC-szezon versenyeiről. Jövőre 14-re bővül a versenyek száma, azonban jelen állás szerint Horvátország nem fog szerepelni a programban. 

Még júliusban bejelenthetik a 2025-ös WRC-menetrendet, mely 14 futamból áll majd. 

A szezon a Monte-Carlo Rallyval kezdődik januárban, amit Svédország fog követni februárban, Kenya márciusban. Mindez nem jelent változást az idei szezonhoz képest, a szezon negyedik versenye azonban már változás lehet, mivel pletykák szerint Horvátország kiesik a naptárból. 

A közel félmillió szurkolórt vonzó horvát verseny az egyik legnépszerűbb rendezvény a magyar szurkolók körében.

Az igen népszerű horvát verseny helyére pedig több jelentkező esemény is van, hiszen Paraguay és a Kanári-szigetek Rally is új WRC-futam rendező lesz. A Lengyel Rally csak az idei évben szerepelt a naptárban, míg Lettország helyet cserél az Észt Rallyval, így WRC-mezőny érkezik ismét Tartu környékére. Portugália, Szardínia, Finnország, Görögország és a Közép-Európa Rally helye biztos a naptárban. A szezonzáró versenyre pedig már biztosan Szaúd-Arábiában kerül sor. 

Horvát Rally: Ogier nyerte Neuville és Evans kiélezett csatáját, veretlen maradt a Toyota

“A 2025-ös naptár alapvetően készen van, 14 futam szerepel benne – mondta Simon Larkin a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója a Motorsport.com oldalnak. – Előzetesen úgy terveztük, hogy június végén beterjesztjük a Motorsport Világtanács elé a naptárt és ettől nem is vagyunk messze.” 

Paraguay és Chile három héten belül egymást követve lesz megrendezve. 

“Elsőként Paraguay lesz a naptárban, majd onnan Chilébe visszük a felszerelésünket és csak ezt követően térünk vissza Európába.” 

2019-ben hasonlóképpen volt lebonyolítva az argentin és chilei verseny. 

Friss