back to top
2024. július 13. 18:09

KezdőlapWRCNeuville csatlakozott Lappihoz és a litván bajnokin fog tesztelni

Neuville csatlakozott Lappihoz és a litván bajnokin fog tesztelni

-

A Hyundai Motorsport szeretne megfelelő felkészülést biztosítani versenyzőinek a Lett Rally előtt, így Thierry Neuville és Esapekka Lappi is litván tesztversenyen indulhat, míg Ott Tanak az Észt Rally készülhetett volna, ha nem szenved hatalmas balesetet már az első szombati gyorsaságin. 

Az már korábban kiderült, hogy Esapekka Lappi indulhat a Lietuva Rallyn, melyet jövő héten rendeznek a litván bajnokság futamaként. Azonban a Hyundai finn versenyzőjéhez most csatlakozott Thierry Neuville is, így ő is ezen a versenyen, a lett pályákhoz hasonló gyorsasági szakaszokon készülhet a WRC új versenyére. 

10 év után ismét WRC-t láthatnak a szurkolók Litvániában 

Ott Tanak hazai környezetben tesztelhetett volna, azonban mint arról beszámoltunk az Észt Rally első szombati gyorsaságiján hatalmas balesetet szenvedett, ami során szerencsére személyi sérülés nem történt, a Rally1-es Hyundai azonban igen komoly károkat szenvedett. 

Ott Tanak hatalmasat esett az Észt Rallyn (videó)

Mivel Tanak tesztje igen rövidre sikerült, akár az sincs kizárva, hogy még az észt versenyzőt is elindítja a koreai gyártó a litván versenyen, melyre még lehet nevezni. 

A Hyundai jó szereplése nagyon fontos lenne a Lett Rallyn, mivel a Lengyel Rally után csökkent az előnye a Toyotával szemben a gyártók világbajnokságában. 

Friss