back to top
2024. szeptember 08. 01:59

KezdőlapWRCLatvala eleve a Rally2-es Toyotával szeretett volna indulni a Finn Rallyn

Latvala eleve a Rally2-es Toyotával szeretett volna indulni a Finn Rallyn

-

Jari-Matti Latvala tavaly még Rally1-es Toyotával állt rajthoz a Finn Rallyn, idén azonban Rally2-es autóval indul, amivel külön kérése teljesül. 

Jari-Matti Latvala tavaly a 2020-as Svéd Rallyt követően hazai WRC-futamán térhetett vissza a világbajnoki mezőnyben pilótaként, és végül az ötödik helyet szerezte meg. 

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke már májusban kérte, hogy idén is vezethessen a Finn Rallyn, azonban már a Rally2-es Toyotával, ami az idei Montén debütált első WRC-futamán. 

„Tavaly, amikor a Finn Rallyn versenyeztem, nagyon csodálatos érzés volt a Rally1-es autót vezetni” – mondta Latvala a WRC hivatalos oldalának. „Nagyon élveztem, és be kell vallanom, hogy ezután már a 2024-es Finn Rallyt vártam, és azt, hogy vezethetek-e ismét. Nagyon szerettem volna ismét versenyezni, ráadásul mivel idén jelent meg a Rally2-es Toyota, ezért ezzel szerettem volna indulni. Amikor májusban elmentem Akio Toyodához, a Toyota elnökéhez, megkérdeztem, indulhatok-e a Finn Rallyn. Indokom az volt, hogy tudja mennyire szeretek versenyezni, de az is nagyon fontos, hogy megértsem a Rally2-es autót, hogy jobban kommunikálhassak az ügyfelekkel, amikor ezeket az autókat adjuk el, és elmondhassam nekik a saját tapasztalataimat.” 

5 Rally1-es Toyota szerepel a Finn Rally nevezési listáján, Latvala mégsem ilyen autóval indul

Latvala ugyan tavaly már versenyezhetett a Rally2-es Toyotával, azonban azóta sokat változott az autó.  

„Tavaly vezettem az autót a Hokkaido Rallyn, de azóta sokat fejlődött, és már nagyon más jelenleg. Amikor megkérdeztem Akiot a 24 órás verseny előtt, a verseny után azt mondta: Rendben, Jari-Matti, versenyezhetsz. Nem feltétlenül van időm, hogy helyettesítselek, de indulhatsz. Nagyon jó érzés volt, hogy a Rally2-es autóval indulhatok a Finn Rallyn, és a WRC2-ben induló fiatal versenyzők ellen harcolhatok.” 

Friss