back to top
2024. szeptember 08. 01:20

KezdőlapWRCThierry Neuville megemeli kalapját Martins Sesks lengyel teljesítménye előtt

Thierry Neuville megemeli kalapját Martins Sesks lengyel teljesítménye előtt

-

A WRC-éllovas Thierry Neuville dicsérte Martins Sesks Lengyelországban nyújtott teljesítményét, miután a lett versenyző az ötödik helyen debütált a vb csúcskategóriájában. 

Martins Sesks sokakat lenyűgözött Lengyelországban nyújtott teljesítményével, amikor hibrid rendszer nélküli Rally1-es Ford Pumával szombat este és a verseny végén is az ötödik helyet szerezte meg. A lett versenyző ráadásul a szombat esti eredményével két pontot még Thierry Neuville-től is rabolt, miután 1 tizeddel sikerült a belga versenyző előtt maradnia. 

A WRC-éllovas Neuville is azon versenyzők közé tartozik, akik dicsérték Sesks teljesítményét. 

„Határozottan jó volt látni Sesks formáját a Lengyel Rallyn – mondta a WRC hivatalos oldalának Neuville, aki 15 ponttal vezeti a világbajnokságot a hetedik verseny után. – Amikor én a WRC-be jöttem, folyamatosan takarítottam az utakat, ami persze néha kicsit frusztráló volt. Martins-nak ugyan nem volt ilyen problémája, de le a kalappal előtte, mert elsőre nagyon jó teljesítményt sikerült nyújtania, ráadásul egy nagyon gyors versenyen.” 

A belga versenyző beismerte, hogy a lengyel versenyen küzdött az önbizalommal, ezért a következő két gyors versenyen is inkább okos vezetésre koncentrál. 

„Úgy gondolom, és ez nem titok, hogy sokat küzdünk a gyors murvás versenyeken. Nyugodt fejjel kell vezetni és nem szabad nagy kockázatokat vállalni. Pozitívum, hogy ha próbálunk gyorsak lenni, a sebesség megvan, de ehhez jó körülményekre van szükségünk. A nehéz hétvégéken szerzett pontok a legértékesebbek, és Lengyelországban szép mennyiségű pontot szereztünk egy kihívásokkal teli hétvégén.” 

Neuville és Lappi a hétvégén a litván Lietuvo Rallyn fog készülni a Rally1-es Hyundai autókkal a jövő heti Lett Rally előtt. 

Friss