back to top
2024. szeptember 08. 01:55

KezdőlapWRCMr. Bean oldalán tért vissza a nyolcszoros világbajnok

Mr. Bean oldalán tért vissza a nyolcszoros világbajnok

-

Sébastian Ogier a lengyelországi balesete után újra versenyautóba ült, de egyelőre csak a jobb egyben foglalt helyet az angliai Goodwood Festival of Speed autós ünnepen.

Sébastian Ogier köszöni, jól van. A nyolcszoros világbajnok a Lengyel Rally pályabejárásán szenvedett súlyosnak látszó balesetet, amely után kórházba szállították, a versenyzés pedig szóba sem jöhetett. A Toyota pilótáját szerencsére nem tartották bent sokáig, még a verseny rajtja előtt hazarepült, és útközben nyakmerevítős képet posztolt magáról.

A Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala elmondta, az orvosi vizsgálatok döntenek arról, hogy Ogier részt vehet-e a soron következő Lett Rallyn, ám az állapotáról azóta sem adott ki közleményt sem a pilóta, sem a csapata.

Nos, Ogier felbukkant a hagyományos angliai autós ünnepen, a Goodwood Festival of Speeden, ahol autóba is ült, de csak a jobb egyesbe mászott be. A hidrogénüzemű GR Yaris H2 kormányánál ugyanis Mr. Bean megszemélyesítője, Rowan Atkinson ült.

A népszerű színész közismerten rajong az autókért és az autóversenyekért, és legismertebb karakterével ellentétben nem indítja be tragédiák sorozatát akkor sem, ha ő maga ül a volán mögé. A Festival of Speed egyik rendszeres és talán legkedveltebb vendége.

„Ez egy kicsit szokatlan, de jó élmény volt, és magabiztosan vezettünk” – mondta Ogier az esemény élő internetes közvetítésében.

A Toyota csapatából Ogier mellett Kalle Rovanperä és Elfyn Evans, valamint a csapatfőnök Latvala is részt vesz az eseményen.

Friss