back to top
2024. szeptember 08. 01:21

KezdőlapWRCNeuville nehéz versenyre számít Lettországban is

Neuville nehéz versenyre számít Lettországban is

-

Thierry Neuville nem lesz irigylésre méltó helyzetben a Lett Rallyn, ahol ismét takarítania kell az első napon, így riválisai vélhetően gyorsabbak lesznek nála. 

Thierry Neuville a Lengyel Rallyn is küzdött, miután a nyitó napon takarítania kellett, ez pedig a többi versenynapra is rányomta bélyegét a belga versenyző esetében. A WRC pontversenyének éllovasa pedig a Lettországban is hasonlóan nehéz versenyre számít. 

“A Lett Rally is nagyon nehéznek ígérkezik, a versenyünket pedig nem könnyíti meg, hogy elsőként kell indulni az első napon – mondta Thierry Neuville. – Azt már tudjuk, hogy a lett pályák felülete hasonló az észtekhez, de lehet, hogy annál is gyorsabbak a szakaszok. Lengyelország sem volt könnyű, de ott kissé felvehettük a gyors pályák tempóját a lassabb versenyek után. Korábbi belső felvételek segítségével igyekeztünk tanulni a lett pályákat és igyekeztünk kitalálni a jó autóbeállítást. Lettországban is elsősorban két fő bajnoki riválisomra, Elfyn Evansre és Ott Tanakra fogok koncentrálni, és szeretnék minél közelebb lenni hozzájuk. A takarítás valószínűleg sokat fog számítani, mert néhány pályán csak egyszer kell végig menni.” 

10 Rally1-es, 24 Rally2-es autó a Lett Rallyn

Neuville hét verseny után 15 ponttal előzi meg Elfyn Evanst és 21 ponttal Ott Tanakot a bajnoki pontversenyben. 

A Lett Rallyn 20 gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, akik 20 fok körüli hőmérséklet és száraz körülmények között versenyezhetnek majd.

Friss