back to top
2024. szeptember 08. 01:42

KezdőlapWRCA naptárra még várni kell, de megvannak a 2025-ös WRC-szezon versenyei 

A naptárra még várni kell, de megvannak a 2025-ös WRC-szezon versenyei 

-

Azt követően, hogy a Horvát Rally szervezői bejelentették, hogy nem fognak 2025-ben WRC-futamot rendezni, gyakorlatilag eldölt, hogy mely versenyek fognak a WRC-naptárban szerepelni. Csupán az időpontok esetében maradt kérdés. 

A 2025-ös WRC-naptár bár még nem lett bejelentve, a Horvát Rally kiesésével gyakorlatilag eldölt, hogy mely versenyek szerepelhetnek a vb-programban. 

Hivatalos, nem lesz horvát WRC-futam 2025-ben!

Az már biztos, hogy a 14 futamos WRC-szezon a Montéval indul jövőre is, amit a Svéd Rally fog követni februárban és igen jó eséllyel a kenyai Szafari Rally lesz a márciusi verseny. 

A többi verseny helyszíne ugyancsak ismert már, Portugália, Szardínia, Görögország, Finnország, Chile, Japán, Szaúd-Arábia, Kanári-szigetek, Paraguay és a Közép-Európa Rally ugyancsak a WRC-naptárban fog szerepelni. 

Az idei naptárhoz képest pedig változást jelent majd, hogy Lengyelország kikerül, míg Lettország helyett Észtország térhet vissza ismét a vb-menetrendbe. 

Gyakorlatilag már csak a versenyek pontos időpontjait kell meghatározni, a szezon azonban biztosan Japán után Szaúd-Arábiában fog zárulni.

Friss