back to top
2024. szeptember 08. 01:34

KezdőlapWRCNeuville keserűen értékelte a Lett Rallyt

Neuville keserűen értékelte a Lett Rallyt

-

Thierry Neuville az idei WRC-szezon legrosszabb eredményét érte el, miután Lettországban a takarítás és a sok egyszeri pálya miatt esélye sem volt nyolcadik helyezésnél jobb eredményre. 

Thierry Neuville gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával versenyzett a Lett Rallyn, ahol jól tudta, hogy az első napi takarítás és a sok egyszer használt pálya miatt nincs esélye jó eredményre. Így a belga versenyző csak a pályák teljesítésére törekedett. Végül a vb-éllovas pilóta kilenc ponttal kénytelen volt beérni.  

„Nem lepődtünk meg, hogy nehézségekbe ütköztünk ezen a hétvégén, aminek köszönhetően nem sok jót tudtunk elérni, azonban szeretném megköszönni a csapatnak, hogy kitartóak voltak és támogattak ezen a hétvégén, ami nagyon jól esett – mondta Thierry Neuville. – Továbbra is úgy fogunk küzdeni, ahogy a szezon eleje óta tettük. Van még egy nehéz versenyünk Finnországban, ami azonban nem lehet olyan rossz, mint a lett verseny, mert az ismétlődő szakaszok többet fognak segíteni nekünk. Nem adom fel, és folytatni fogom a küzdelmet, de zsinórban nyolc murvás rally nagyon kihívást jelentő és a három gyors egymást követő rally pedig csak erősebbé tesz.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

A belga versenyzőnek Esapekka Lappi is igyekezett segíteni, aki péntek este direkt lelassított, hogy összetettben Neuville megtudja előzni, így szombaton a finn versenyző igyekezett takarítani csapattársa előtt a szakaszokat.

Thierry Neuville előnye a WRC egyéni bajnokságában nyolc pontra csökkent a második helyre lépő csapattársa, Ott Tanak előtt, míg Elfyn Evans 12 pont hátránnyal követi. 

Friss