back to top
2024. szeptember 08. 01:33

KezdőlapWRCOtt Tänak a helyi szupersztárt dicsérte a Lett Rally után

Ott Tänak a helyi szupersztárt dicsérte a Lett Rally után

-

Martins Sesks teljesítménye mindenkit lenyűgözött a Lett Rallyn, ez alól a világbajnok észt pilóta sem volt kivétel.

Nem zárt rossz hétvégét Ott Tänak, aki a harmadik helyet szerezte meg a Lett Rallyn, összetettben nyolc pontra megközelítette az éllovas Thierry Neuville-t, és a verseny utolsó napjával már maga is elégedett volt.

A Lett Rally után nem győzte dicsérni Martins Seskszet, akivel végig a dobogóért harcolt, ám váltóhiba miatt a hazai pályán versenyző fiatal tehetségnek végül be kellett érnie a hetedik hellyel. Ezzel együtt parádés versenyt futott – úgy, hogy életében először vezetett teljesen hibrid Rally1-es autót…

„Ami a látványt illeti, nagyszerű verseny volt, rengeteg nézővel. Mindenhol ott voltak, minden egyes szakaszon, amiért köszönet illeti a helyi szupersztárt is – mondta Sesksről Ott Tänak. – Minden ralin szükség van ilyen versenyzőre, ő pedig nagyszerű teljesítményt nyújtott ezen a hétvégén.”

Tänak kitért arra is, hogy egészen a power stage-ig Sesks állt a harmadik helyen, akkor azonban 600 méter után elszállt a váltója, így visszaesett az összetettben.

„Sajnos a verseny vége nem úgy alakult, ahogyan azt eltervezte – tette hozzá Tänak. – Nehéz nap volt ez számára, sőt, mondjuk ki, szar, de ez az élmény csak erősebbé teszi a folytatásra. Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy megengedték Martinsnak, hogy ilyen autóval versenyezzen, és azt is, hogy ilyen nagyszerű eseményt hoztak össze.”

Friss