back to top
2024. szeptember 08. 01:31

KezdőlapWRCAz M-Sport szívesen visszahozná a csodagyereket a WRC-be

Az M-Sport szívesen visszahozná a csodagyereket a WRC-be

-

Richard Millener szívesen együtt dolgozna a jövőben is Martins Seskszel, azonban a költségvetést nem az M-Sport rakja össze a projekthez.

Martins Sesks teljesítménye az M-Sport Ford Puma Rally1 versenyautójával kétségtelenül a Lengyel Rally és a Lett Rally csúcspontja volt. Nemcsak a lett versenyző első versenyein mutatott tempója, hanem érett hozzáállása – amit jól példázott a hazai versenyén a power stage-en elszenvedett váltóproblémára adott reakciója – és lelkesedése miatt is.

Ezek után nem csoda, hogy az M-Sport örömmel látná újra a lett versenyzőt a Ford Pumában, de a csapatfőnök Richard Millener hozzátette, hogy a költségvetés jelenleg nem teszi lehetővé Sesks további foglalkoztatását a WRC-ben.

„Szívesen együtt dolgoznék vele a jövőben – mondta a DirtFishnek Richard Millener. – Ez azonban nem rajtunk múlik, a költségvetés nem tőlünk jön, mi csak az autót és a csapatot biztosítottunk, és szívesen megismételnénk. Szeretnénk megtalálni a módját, hogy újra az autónkba ültessük.”

Millener azonban tisztában van vele, hogy az elmúlt két futam után mások is szívesen látnák a soraiban a 24 éves pilótát.

„Amit ezen a hétvégén művelt, biztos vagyok benne, hogy más csapatok radarján is felbukkant. Nagyon nehéz betörni a csúcsszintre, mert annyi ember van a WRC2-ben és a Rally2-es autókban, hogy nehéz kiválasztani, melyik lehet jó – folytatta Millener. – Nem csupán a vezetése volt kiemelkedő, hanem az is, ahogyan velünk dolgozott, a visszajelzései a teszteken és az egész viselkedése. Karizmatikus és szórakoztató, ahogyan nyilatkozik a szakaszok végén, a jelenléte jót tesz a bajnokságnak, és nagyon boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek.”

Friss