back to top
2024. szeptember 08. 01:18

KezdőlapWRCMár Finnországban tesztelt a világbajnokság éllovasa (videó)

Már Finnországban tesztelt a világbajnokság éllovasa (videó)

-

Thierry Neuville nem tétlenkedik, a balul sikerült Lett Rally után már Finnországban tesztelt, hogy felkészüljön a világbajnokság következő futamára.

Szinte véget sem ért a Lett Rally, a Hyundai máris a világbajnokság következő futamára készül. Thierry Neuville kedden Finnországban tesztelt, és ha azt nézzük, hogy az összetettben nyolc pontra csökkent az előnye, a gyártók versenyében pedig már csak egyetlen pont a Hyundai előnye a Toyotával szemben, máris érthető a buzgalom.

A Hyundai a saját finnországi tesztpályáját használja Jämsä környékén, Neuville után pedig Ott Tänak és a hosszú kihagyás miatt Lettországban nem túl jól menő Esapekka Lappi is megkapja a lehetőséget a tesztelésre. Neuville mindenesetre alaposan kihasználta az időt.

A Toyota sem tétlenkedett, kedden ugyancsak megkezdte a finnországi tesztelést, elsőként Katsuta Takamoto hajtotta meg az autóját. Elfyn Evans a hét végén Tampere melletti HYACenter Rallyn indul felkészülésként – csakúgy, mint tavaly, amikor utána megnyerte a Finn Rallyt is.

A Finn Rallyt augusztus 1. és 4. között rendezik meg.

Friss