back to top
2024. szeptember 08. 04:18

KezdőlapWRCLatvala ezzel az eredménnyel lenne elégedett a Finn Rally WRC2-es mezőnyében

Latvala ezzel az eredménnyel lenne elégedett a Finn Rally WRC2-es mezőnyében

-

Jari-Matti Latvala azt követően, hogy tavaly a Rally1-es mezőnyben zárt a Finn Rally ötödik helyén, idén a WRC2-ben indul Rally2-es Toyotával. 

Jari-Matti Latvala tavaly 2020-as Svéd Rallyt követően közel három és fél év után tért vissza a WRC mezőnyébe, és végül jó tempóval az ötödik helyen ért célba Rally1-es Toyotával. 

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke azonban idén is indulni tud hazája WRC-futamán, ezúttal pedig a WRC2-ben áll rajthoz Rally2-es Toyotával. 

“Azt hiszem, a világ legjobb versenye a Finn Rally és mindig nagy öröm, ha overállt húzhatok az idején – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak a verseny előtti teszt után. – Nagyon jó volt a teszten beülni a Rally2-es autóba. Nagyon sokat kell tanulnom vele, és a tanulófázisnak nem értem a végére a teszten. Nagyon nehéz úgy nagy sebességről visszaváltogatni, hogy közben a jó nyomatékot is meg kell tartani. Mivel ez az autó gyengébb a Rally1-es járműnél, erőcsúsztatás közben az autó jóval könnyebben lelassul, így nehéz a jó tempó fenntartása.” 

Latvala azonban nem feltartott kézzel indul a Finn Rallyn, szeretne viszonylag jó eredményt is elérni. 

“Oliver Solberg és Mikko Heikkila tempójával nem fogok tudni harcolni, elsősorban a legjobb öt között szeretnék végezni a WRC2-ben. Ez a terv persze a verseny alakulásával változhat, látnunk kell a tempónkat a mezőny többi indulójával szemben is. Izgatottan várom a versenyt, és hogy mire lesz jó a sebességünk.” 

A Finn Rally jövő hét csütörtök este kezdődik. 

Friss