back to top
2024. szeptember 19. 05:37

KezdőlapWRCOgier szerint Rovanperä érinthetetlen volt Lettországban

Ogier szerint Rovanperä érinthetetlen volt Lettországban

-

Sébastian Ogier nem tudta felvenni a versenyt a Lett Rallyn a csapattársával, de Finnországban előrelépne.

A nyolcszoros világbajnok Sébastian Ogier elismetre, nem tudott mit tenni, hogy felvegye a versenyt a Lett Rallyn csapattársával, Kalle Rovanperäval. A francia pilóta 2021 után versenyzett ismét gyors murvás futamon a WRC-ben, a második helye azonban megmutatta, hogy hiába nem volt tapasztalata az elmúlt években ezen a profilon, a tudása azért nem kopott meg.

„Kalle érinthetetlen volt azon a hétvégén – mondta a WRC honlapjának a 39.2 másodperces hátránnyal célba érő Ogier. – A gyorsasága várható volt, ez a kedvenc profilja, ráadásul neki itt kezdődött a pályafutása. A második hely volt a legjobb, amit elérhettem, márpedig mindenki tudja, nem gyakran mondom azt, hogy a második hely a célom.”

Ogier a rajtpozícióra vonatkozó kérdésre elegánsan úgy válaszolt, hogy még azonos rajthelyről is nehéz lett volna Rovanperäval harcolni.

A hét végén Finnországban ugyancsak murván folytatódik a világbajnokság, és amíg Ogier nyert már Finn Rallyt, Rovanperänak ez még sosem sikerült.

„A Finn Rally különleges verseny, amelyen mindenki szeret vezetni – mondta Ogier. – Megpróbálok mindent, hogy jó eredményt érjünk el. Azután, hogy szünetet tartottam az igazán gyors versenyekben, Lettországban jó tempót mentem és jó hétvégét zártam, remélem, hogy Finnországban is így folytatom.”

Friss