back to top
2024. szeptember 19. 18:33

KezdőlapWRCPajari csak élvezné a versenyzést a Rally1-es autóval

Pajari csak élvezné a versenyzést a Rally1-es autóval

-

Sami Pajari Finnországban vezeti először a Toyota Rally1-es autóját, de nem helyez magára különösebb nyomást.

Valóra vált álom – így jellemezte Sami Pajari, hogy a hét végi Finn Rallyn vezetheti a Toyota Rally1-es autóját. A finn pilóta ezzel együtt nem helyez magára nyomást, és élvezni szeretné a versenyzést. Navigátorával, Enni Malkönennel a Lett Rally előtt tesztelhette az autót, és alig várja, hogy versenyen is a volánjához üljön.

„Az első érzésem az volt, hogy egy bizonyos pontig elég könnyű vezetni az autót, de a benne rejlő teljes potenciált nem könnyű kihasználni – mondta Pajari a WRC honlapjának. – Minden tekintetben fejlettebb, mint a Rally2-es autó, jobban gyorsul, később lehet fékezni, nagyobb sebességgel lehet venni a kanyarokat. Hozzá kell szokni, de ez nem lesz egyszerű.”

Pajari meglehetősen higgadtan fogalmazott a célokkal kapcsolatban.

„Csak szeretnék célba érni és tapasztalatot szerezni – mondta a finn pilóta. – Ezáltal jobbá igyekszem válni, és felkészülni a jövőre. Senki sem várhatja el, hogy az első versenyen a győzelemért küzdjek, ha stabilan megyünk és jól érezzük magunkat, akkor az időeredmények is jók lesznek. Próbálom élvezni a versenyzést.”

Friss