back to top
2024. szeptember 19. 18:41

KezdőlapWRCLatvala: ebben az egyben ne hasonlítson Kankkunenre Rovanperä

Latvala: ebben az egyben ne hasonlítson Kankkunenre Rovanperä

-

A Toyota csapatfőnöke szerint Kalle Rovanperänak jó esélye van a Finn Rallyn, de hazai versenyen mindig nehéz nyerni.

Kalle Rovanperä 23 évesen meglehetősen sok mindent elért a WRC-ben, hogy mást ne mondjunk, kétszeres világbajnok, a hazai versenyét azonban egyszer sem sikerült még megnyernie. A Finn Rallyt 2021-ben és 2023-ban sem sikerült befejeznie, a kettő között pedig második lett, mindössze 8.6 másodperccel Ott Tanäk mögött…

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ezúttal azonban kicsit más helyzetben van Rovanperä, aki ebben az évben csak részmunkaidőben vezet a Toyotánál, így az összetett versennyel nem kell foglalkoznia, a finnek kiválósága eggyel kevesebb dologra koncentrálhat.

„Talán kicsit nyugodtabb a helyzet, úgy gondolom, Kallénak igazán jó esélye van – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota csapatfőnöke a Rallit.fi-nek. – Azonban a legfontosabb, hogy alázattal vezessen a hazai futamán.”

A Finn Rallyn aratott győzelmet sokan hajszolták már, az egyik legismertebb név ezek közül Juha Kankkunen, aki 1987-re már kétszeres világbajnoknak mondhatta magát, először mégis csak 1991-ben tudott győzni a hazai versenyén.

„Hazai futamot nyerni mindig nagyon nehéz – folytatta Latvala. – Bízom benne, hogy Kalle nem jár úgy, mint Kankkunen, akinek nagyon sok évébe telt a győzelem, pedig már rég világbajnok volt. Ez is megmutatja, milyen nehéz otthon a legjobbnak lenni. Ez mindig egy kicsit nagyobb nyomással jár, most ráadásul nagyon szoros a pontverseny állása, így mindenki győzni akar.”

Friss