2024. április 19. 00:27

KezdőlapWRCRovanpera elégedett, de nem teljesen 

Rovanpera elégedett, de nem teljesen 

-

Kalle Rovanpera számára nagyon fontos lett volna hazai versenyén is nyerni, azonban a pénteki takarítással elvesztett időt már nem tudta ledolgozni, így a második helyezéssel is elégedett, de nem teljesen. 

Kalle Rovanpera jól tudta, hogy a pénteki takarítás miatt időt fog veszíteni, és a napot végül 21 másodperc hátránnyal fejezte be a versenyt vezető Ott Tanak mögött, amit szombattól folyamatosan próbált ledolgozni, de végül 6.8 másodperc hátránnyal a második helyen ért célba. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Már a hétvége előtt tudtam, hogy pénteken időt veszítünk a takarítás miatt, és onnan már nehéz lesz visszajönni – mondta Kalle Rovanpera. – Szinte minden szakaszon kis különbségek alakultak ki, ezért úgy gondoltam, ha a tempónk nem lesz elég a hátrány ledolgozásához, akkor nem szabad túl feszíteni a húrt. Gondolnunk kellett a bajnoki előnyünkre is. Összességében elégedettek vagyunk a tempónkkal, és megpróbáltuk szombattól ledolgozni a hátrányt, de végül nem sikerült. Ott Tanak végig nagyon gyors volt és nem hibázott nagyot, kissé közelebb kerültünk hozzá a verseny végére, de nem eléggé.” 

Rovanpera bevallotta, a záró napon nem tudott 100%-on vezetni, mert nem volt meg a kellő önbizalma az autóban. 

“Vasárnap nem éreztem 100%-osnak a bizalmam az autóban, nem mindig éreztem úgy, hogy azt tehetek vele, amit szeretnék, és talán a Power Stage-en nyújtott tempóval még közelebb lehettünk volna, de nem biztos, hogy sikerült volna ledolgozni a hátrányt.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Az utóbbi években a járvány miatt kissé távolról volt csak érezhető a szurkolók buzdítása, azonban az idei Finn Rallyn a hazai indulók is testközelből érezhették már a támogatást. 

“Fantasztikus volt látni a pályák szélén a sok szurkolót, a pályák szélén készült videókat, nagyon sok támogatást nyújtottak a szurkolók. Ez plusz motiváló erőt jelent a csatához, és azt hiszem, ahogy mi is, úgy a szurkolók is élvezték a küzdelmet.” 

Kalle Rovanpera a Finn Rallyt követően 94 pontra növelte előnyét a második helyre lépő Ott Tanak előtt a bajnokságban. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss