back to top
2024. szeptember 19. 18:43

KezdőlapWRCThierry Neuville megőrizné a vezető pozíciót a Finn Rally után is

Thierry Neuville megőrizné a vezető pozíciót a Finn Rally után is

-

A pontverseny éllovasa, Thierry Neuville nagy kihívásokra számít Finnországban, de nem adná át a vezetést a verseny után.

Thierry Neuville előnye gyakorlatilag elolvadt a Lett Rally után a pontversenyben, hiszen meglehetősen küszködött a takarítással – ezzel a szerepkörrel egyébként az egész szezonban meggyűl a baja. A Finn Rallyn ennek talán kisebb jelentősége lesz, még ha jelent is némi hátrányt.

„A Finn Rally élvezetes, de kihívásokkal teli verseny – mondta a Hyundai pilótája a Rallit.fi-nek. – A legfontosabb, hogy megbízható autód legyen. A lassú és szűk szakaszokon tapadásra van szükséged, a gyors szakaszokon stabilitásra. Emelett az autónak precízen kormányozhatónak is kell lennie.”

A belga pilóta tavaly második lett Finnországban, úgyhogy ezen versenyen jobb szereplésre számít.

„A tavalyi második hely bizakodásra adhat okot, bár az utak és az autók is évről évre javulnak és változnak – tette hozzá Neuville. – Biztos vagyok benne, hogy idén is kemény kihívás lesz. A pilóták és a gyártók versenyében is szeretnénk megőrizni a vezetést, ugyanakkor gyorsan szeretnénk menni, és az élmezőnyhöz tartozni.”

Friss