back to top
2024. szeptember 09. 07:51

KezdőlapWRCA Finn Rally nyitó napján is jó döntéseket vár a Hyundai főnöke

A Finn Rally nyitó napján is jó döntéseket vár a Hyundai főnöke

-

A Hyundai csapatát vezető Cyril Abiteboul a Finn Rallyn szeretné elkerülni azokat a hibákat, amelyeket Lettországban ejtettek.

A helyszíni beszámolók szerint kissé komor a hangulat a Hyundainál a Finn Rally előtt, ami nem csoda, hiszen a gyártók versenyében egyetlen pontra olvadt az előnyük a Toyotával szemben. Lettországban kilenc pontot hozott rajtuk a Toyota, márpedig a csütörtök reggeli shakedownnal elkezdődött verseny a rivális hazai pályájának számít, így vasárnap akár fordulhat is a kocka…

„Az a célunk, hogy minél jobb eredmény érjünk el – mondta eredetien a Rallit.fi-nek Cyril Abiteboul, a Hyundai csapatfőnöke. – Még mindig a kezünkben van a sorozat, de szeretnénk növelni a különbséget. Az elmúlt években jó teljesítményt nyújtottunk Finnországban, és minden versenyzőnk tudja, mi kell ahhoz, hogy ismét gyorsak legyünk.”

Abiteboul kiemelte, hogy már a rajtnál élesnek kell lenniük, Lettországban a pénteki teljesíményük nem volt megfelelő, ami megnehezítette az egész hétvégét.

„Arra kell koncentrálnunk, hogy már a nyitó napon helyes döntéseket hozzunk, mert ez Lettországban sokba került nekünk – tette hozzá Abiteboul. – Tanulnunk kell ebből, de kihívjuk a Toyotát a hazai versenyén. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen öt Rally1-es autóból álló seregüket hozták el, a pontokért vívott csata szorosabb lesz, mint valaha.”

Friss