back to top
2024. szeptember 09. 07:53

KezdőlapWRCEgyre valószínűbb, hogy Ogier is beszáll a világbajnoki harcba

Egyre valószínűbb, hogy Ogier is beszáll a világbajnoki harcba

-

A nyolcszoros világbajnok Sébastian Ogier a Finn Rally után értékeli a helyzetet, és ha még mindig versenyben lesz, elindulhat a hátralévő vb-futamokon.

Elvi lehetőségként beszélt arról Jari-Matti Latvala, a Toyota csapatfőnöke, hogy a részmunkaidőben vezető Sébastian Ogier akár a szezon összes hátralévő futamán elindulhat, ha továbbra is van esélye az egyéni világbajnoki cím megszerzésére.

Ez azért vetőedhetett fel egyáltalán, mert a nyolcszoros világbajnok francia pilóta az öt vb-futamán két első és három második helyezést ért el. Az érintett elsőre elviccelte a kérdést, mondván azért kellene igent mondani, hogy nyomást gyakoroljon a többiekre, a Finn Rally előtt azonban már határozottabb volt.

„A huszonnyolc pontos hátrány sok a jelenlegi pontrendszerben, és egyelőre nincs olyan terv, hogy minden futamon vezetek – mondta Ogier a Rallit.fi-nek. – Azonban nyitva tartjuk a szemünket, és ha még mindig van lehetőség a bajnoki címért harcolni, akkor megpróbáljuk. A Finn Rally után megnézzük, hol tartunk.”

A rutinos pilóta a következő szezonra egyértelműen kizárta a főállású vezetést.

„Nem látom magam előtt, hogy visszatérnék. Ez biztos, meg tudom erősíteni – jelentette ki Ogier. – Amíg a csapatom és én elégedettek vagyunk, és jó eredményeket érünk el együtt, addig jó esélyünk van a folytatásra. De még nem találkoztam Jari-Matti Latvalával, szóval még beszélnem kell vele.”

Nos, a Finn Rallyn biztosan találkozik vele, hiszen a csapatfőnök maga is indul a versenyen a Toyota Rally2-es autójával.

Friss