back to top
2024. szeptember 09. 12:15

KezdőlapWRCA Toyota esetleges csapatutasításában Pajari kaphatja a főszerepet

A Toyota esetleges csapatutasításában Pajari kaphatja a főszerepet

-

Elfyn Evans komoly időt vesztett váltóhiba miatt, annak érdekében pedig, hogy segítse a walesi pilótát, a Toyota kész feláldozni Sami Pajari jó helyezését a Finn Rallyn. 

A szombat délelőtti szakaszokat követően Elfyn Evans a másodikról a nyolcadikra csúszott váltóhiba miatt. A walesi toyotás az autó javítása után könnyedén megelőzheti a WRC2 élmezőnyében lévő Oliver Solberget és a Toyota Gazoo Racing csapatfőnökét, Jari-Matti Latvalát, ami után már csak Sami Pajari fog előtte állni. 

Rovanpera dominált szombat délelőtt, de csak egy hajszállal nyerte az Ouninpohját, Evans bajban a Finn Rallyn

A fiatal finn versenyző bár az előkelő ötödik helyen áll, a Toyota kész megkérni, hogy engedje előre Evanst, hogy a walesi versenyző több pontra legyen esélyes szerezhessen szombat este. 

Az idei szabályok szerint szombat este a verseny első 10 helyezettje pontokat kaphat, ha sikerül vasárnap is célba érnie. Az “ajándék” plusz pontokra pedig nagy szüksége lehet Evansnek, mivel a vb-t vezető Thierry Neuville a harmadik helyen áll. 

“Beismerem, gondolkozunk egy csapatutasításon, hogy Sami Pajari elé kerülhessen Elfyn Evans szombat estére – vallotta be Jari-Matti Latvala a szombat déli szervizelés idején a Rallit.fi oldalnak. – Nem igazán szeretjük a csapatsorrend felállítását, de Pajari esete egyedi, mert csak most vezet Rally1-es autót, és komoly segítséget jelenthet Evans számára a plusz pont megszerzése. Sajnos, idén nehéz egy verseny során nagyobb pontkülönbségre szert tenni, ezért minden pont számíthat év végén. Szerencsére most nem én hozom meg a döntéseket, nekem csak a versenyemmel kell foglalkoznom.” 

Pajari ugyanakkor meglepődött azon, hogy helyet kellene cserélnie Evans-szel. 

“Ilyenre még nem gondoltam, és elég szomorú leszek, ha valóban helyet kell cserélnem Elfynnel – mondta a finn pilóta a magazinnak. – Most hallottam ezt a felvetést először, ugyanakkor még bármi előfordulhat, mert hosszú a verseny délután is.” 

A szombati nap felénél négy és fél perc az előnye Pajarinak Evans előtt. 

Friss