back to top
2024. szeptember 16. 21:00

KezdőlapWRCRovanpera: Kegyetlen, hogy egy szikla mindent tönkretehet

Rovanpera: Kegyetlen, hogy egy szikla mindent tönkretehet

-

Kalle Rovanpera a győzelem kapujában esett ki a Finn Rallyn, miután egy sziklára futva Toyotája az út széli fák közé repült. 

Kalle Rovanpera balszerencséje idén sem ért véget hazai versenyén, miután a kétszeres világbajnok kényelmes előnnyel rendelkezve a Finn Rally utolsó előtti szakaszán egy bal kanyar levágása során sziklára futott, ami miatt a Rally1-es Toyota lerepült az út széli fák közé és a finn versenyző kiesett. 

“A szakaszon ez volt az utolsó nagy sebességű kanyar, amit negyedik fokozatban kellett teljesíteni, majd ezt követően már lassabb kanyarok jöttek volna – mondta Kalle Rovanpera. – Ilyen sebességnél már nincs esély egy szikla kikerülésére, így tehetetlenek voltunk. Nagy csalódás, de ez is azt bizonyítja, hogy a rallysportban bármikor lehet olyan dolog, ami tönkreteszi a versenyt. Nagyon csalódott vagyok, mert ismét kiestünk a hazai versenyünkön. Kegyetlen, hogy egy szikla minden korábbi munkát tönkretehet egyik pillanatról a másikra.” 

Ogier 11 év után nyert a Finn Rallyn, Neuville és a Hyundai hatalmasat lépett a vb címek felé

Rovanpera idén a hatodik versenyén vett részt a részmunkaidős szezonja során és három győzelem mellett három versenyen is bajba került, ezen a hétvégén nem ért először célba. 

Friss