back to top
2024. szeptember 16. 20:52

KezdőlapWRCPajari nem gondolta volna, hogy ő lesz a legjobb hazai versenyző a...

Pajari nem gondolta volna, hogy ő lesz a legjobb hazai versenyző a Finn Rallyn

-

Sami Pajari debütálása a Rally1-es Toyotával bár nem indult a legjobban, azonban a Finn Rally végén a negyedik helyet szerezte meg és a legjobb hazai eredményt érte el. 

Sami Pajari a nagyon nehéz, esős körülmények között szerencsés balesetet szenvedett a Finn Rally első pénteki szakaszán, azonban az esetet megúszta annyival, hogy megtört a Toyota hátsó szárnya, emiatt pedig a délelőtt további szakaszain óvatosabban kellett vezetnie. Délután már felvehette az igazi versenytempót és a nap utolsó előtti szakaszán megszerezte első szakaszgyőzelmét is. 

A folytatásban már nagyobb hibát nem követett el a fiatal toyotás versenyző, így köszönhetően riválisai problémáinak is a negyedik helyet szerezte meg és a legjobb finn versenyző lett. 

“Nem számítottam hasonlóan jó szereplésre – mondta a verseny végén Pajari. – Nagyon kevés elvárásom volt a verseny előtt, de szerencsére néhány dolog a vártnál sokkal jobban sikerült. Egy picit könnyebb körülményekre számítottam, az segített volna gyorsabban megbarátkozni a Rally1-es autóval. A verseny hatalmas kihívás volt a csúszós utak miatt, nagyon nehéz volt kitalálni, hogy hol milyen lesz a tapadás. Végül némi szerencsével egy nagyszerű eredményt értünk el, azonban tudnék még jobban is teljesíteni.” 

Sami Pajari finn teljesítményét, és Martins Sesks lengyel, valamint lett versenyét figyelembe véve valószínűleg komoly fejtörést okoznak a gyári csapatoknak, amikor a 2025-ös csapatokat készülnek összeállítani. 

Friss