back to top
2024. szeptember 16. 20:54

KezdőlapWRC“Senkinek nem jutott eszébe elvinni azt a követ az útról?’ - kérdezte...

“Senkinek nem jutott eszébe elvinni azt a követ az útról?’ – kérdezte a szurkolókat Halttunen (videó)

-

A Finn Rally utolsó előtti szakaszán 600 méterrel a cél előtt egy szikla miatt balesetet szenvedett az élen álló Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen. A kiesés után a finn navigátor visszament a szikla helyére, és kérdőre vonta a szurkolókat. 

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen első hazai győzelme kapujában állt, amikor a Finn Rally utolsó előtti szakaszán, mintegy 600 méterrel a cél előtt egy bal kanyarban a Toyota jobb első kereke egy sziklára futott, ami miatt a páros lecsúszott az útról, felborult, majd az erdőben állt meg. 

Ogier 11 év után nyert a Finn Rallyn, Neuville és a Hyundai hatalmasat lépett a vb címek felé

A versenyzők szerencsére nem sérültek. 

Előkerült egy videó, melyben az látható, hogy Jonne Halttunen a baleset után visszament a szikla helyére és az út mellett lévő nézőket kérdőre vonta. 

“Senkinek nem jutott eszébe, hogy elvigye azt a kib… követ az útról?” – kiabálta Halttunen, a finn Rallit.fi oldal szerint. 

Jonne Halttunen később posztban kért elnézést a kérdőre vonásért.

„Kicsit frusztrált voltam ma, miután megütöttük ezt a sziklát, és hangosan azt mondtam, hogy miért nem távolította el senki. Csak szeretném tisztázni, hogy a rally alatt senkit sem engednek fel a gyorsasági szakaszokra. Egyszerűen csalódott voltam abban a pillanatban.
Jövőre újra megpróbáljuk.”

Friss