back to top
2024. szeptember 16. 21:00

KezdőlapWRCEvans a nagy hátrány ellenére sem adja fel a vb-címért folytatott csatát

Evans a nagy hátrány ellenére sem adja fel a vb-címért folytatott csatát

-

Elfyn Evans a Finn Rallyn aratott tavalyi győzelem után idén is bízott a jó szereplésben, azonban végül pont nélkül fejezte be a versenyt, így hatalmas hátrányba került az egyéni bajnokságban. 

Elfyn Evans 13 pontos hátránnyal várhatta az idei Finn Rallyt Thierry Neuville mögött a világbajnokság egyéni versenyében, és miután tavaly nyerni tudott Finnországban, minden oka megvolt a bizakodásra. 

A walesi toyotás bár a verseny első felében még csatában tudott lenni a vezető helyért, végül előbb a kormányösszekötő törése miatt komoly hátrányba került, majd vasárnap az utolsó előtti szakasz mély nyomai között balesetet szenvedett és kiesett. 

“Ez egy olyan kanyar volt, mely vasárnap reggel nagyon jól sikerült, a második teljesítésénél azonban volt némi alulkormányozottság és végül kiugrottunk a nyomból – mondta Elfyn Evans a Motorsport.com oldalnak. – Utólag visszanézve talán butának tűnik a baleset, de semmit sem tehettünk.” 

A nullázással pedig 36 pontos hátránnyal a bajnokság negyedik helyére csúszott, és ez a hátrány szinte ledolgozhatatlannak tűnik az idei pontrendszer alapján. 

Evans azonban még nem adja fel a vb címért folytatott csatát. 

“A bajnokság most nagyon nehézzé vált, sok kárt szenvedtünk ezen a hétvégén. Azonban még van négy verseny, amiken szeretnénk jó formában folytatni. A dolgok gyorsan változhatnak, és bár négy versennyel a szezon vége előtt nagyon nagynak tűnik a hátrányunk, nem adjuk fel és bízunk benne, hogy a szerencse mellénk áll.” 

A világbajnokság egy hónap szünet után az Akropolisz Rallyval folytatódik. 

Friss