back to top
2024. szeptember 16. 20:57

KezdőlapWRCSolberg nagy előnyre tett szert a WRC2-ben finn győzelme után, de a...

Solberg nagy előnyre tett szert a WRC2-ben finn győzelme után, de a bajnokság még teljesen nyitott.

-

Oliver Solberg sorozatban második, és idei harmadik győzelmét szerezte, miután megnyerte a Finn Rally WRC2-es értékelését, így a bajnokságban is nagy előnyre tett szert, azonban a bajnoki címért még nagy csata várható.

Oliver Solberg a Lett Rally után Finnországban is nyerni tudott a WRC2-ben, így 28 pontos előnyre tett szert a WRC2-ben Sami Pajari előtt. 

A svéd versenyző helyzete bár jónak tűnik, azonban ebben a bajnokság maximum hét versenyen lehet indulni és Solberg már hat, míg Pajari öt versenyen állt rajthoz. 

A bajnokság harmadik helyén pedig Yohan Rossel áll, aki a bajnoki értékelésen kívül indult a finn versenyen, így a WRC2-ben még négy futamot teljesített és 40 pont a hátránya. 

A bajnoki címért folyó csatába még a Finn Rally után ötödik helyen álló Nikolay Gryazin is beleszólhat, hiszen az orosz-bolgár versenyző eddig csupán három versenyen indult a WRC2-ben és 63 pont a hátránya, azonban a szezonból visszalévő négy verseny mindegyikén van lehetősége a bajnoki értékelésben indulni, így ezt a hátrányt is ledolgozhatja még. 

Friss