back to top
2024. szeptember 16. 21:02

KezdőlapWRCSami Pajari a Toyota egyik opciója a következő szezonra

Sami Pajari a Toyota egyik opciója a következő szezonra

-

A WRC egyhónapos nyári szünetében a fő téma a követlező szezon pilótafelállása lesz, a Finn Rallyn remekül bemutatkozó Sami Pajari pedig tett róla, hogy ő is szóba jöjjön.

Jari-Matti Latvala szerint Sami Pajari a Toyota egyik lehetséges versenyzőjévé lépett elő, miután nagyszerűen mutatkozott be a Finn Rallyn – negyedik helyével a legjobb hazai versenyző lett, persze ehhez kellett némi dráma is…

A második szakaszon egyébként Pajarinak is meggyűlt a baja az esővel, kicsúszott, és leamortizálta a Toyota hátulját, de utána kifejezetten jól ment, a húsz szakaszon mutatott teljesítménye pedig lenyűgözte Latvalát.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

„Szerintem nagyszerű munkát végzett – mondta a Toyota csapatfőnöke a Motorsport.com-nak. – Nehéz volt a kezdés, és nem tűnt biztatónak, de aztán össze tudta magát rakni, nagyon erős lett, és még szakaszt is nyert. Jó volt látni, milyen erős mentálisan. Megmutatta, benne van a lehetőség, hogy teljes munkaidős Rally1-es versenyző legyen. Jelenleg a WRC2-re koncentrál, mert azt szeretnénk, ha a bajnoki címért harcolna, amire még mindig van esélyese, de természetesen beszélünk arról, mit a tervünk vele jövőre.”

Latvala hozzátette, általában a Finn Rally után kezdik el a gondolkodást a jövő évi szerződésekről, és úgy gondolja, jó helyzetben van a Toyota. Kalle Rovanperä tavaly egyébként többéves szerződést írt alá, amely tartalmazza, hogy jövőre visszatérhet a teljes munkaidős vezetéshez.

„Megpróbáljuk megtartani a versenyzőinket – jelentette ki Latvala. – Ugyanakkor van néhány kérdőjel, mint például Sébastian Ogier akar-e jövőre vezetni? Aztán ott van Sami Pajari, és így tovább, szóval van, amit tisztáznunk kell.”

Latvala arra a kérdésre, hogy Pajari szerepel-e a Toyota lehetséges opciói között, egyértelműen igennel felelt.

Friss