back to top
2024. szeptember 19. 06:54

KezdőlapWRCSolberget nem lepte meg Latvala sebessége a Finn Rallyn

Solberget nem lepte meg Latvala sebessége a Finn Rallyn

-

A WRC2-es kategória győztese, Oliver Solberg a verseny előtt megmondta, hogy Jari-Matti Latvala lesz a kihívója Finnországban.

Jari-Matti Latvala, a Toyota csapatfőnöke az idén Rally2-es autóval állt rajthoz a Finn Rallyn, különösebb várakozások nélkül, hiszen az első ötbe kerülést tűzte ki maga elé a WRC2-ben. Ehhez képest ő volt az első számú kihívója Oliver Solbergnek, és végül másodikként zárt mögötte.

Ezzel még saját magát is meglepte, az egyetlen kivétel az egymás után második győzelmét szerző Oliver Solberg volt, aki egyébként a példaképének tartja Latvalát.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

„Egyáltalán nem lepődtem meg – mondta Oliver Solberg a DirtFish-nek. – Természetesen sokat tesztel, a csapat tagja, a Toyotát képviseli, és nyilván nem jössz felkészületlenül, ha hivatalos raliversenyen veszel részt. És hát ismeri az utakat, kétszer nyerte meg a Finn Rallyt, nekem ráadásul az egyik leggyorsabb versenyző a világon, vagy legalábbis az volt. Tavaly a Rally1-ben sem volt messze az élmezőnytől Finnországban. Szóval, nem voltam meglepődve, a verseny előtt mindenkinek azt mondtam, hogy ő lesz az, aki megküzd velem.”

Solberg végül 39 másodperccel előzte meg Latvalát, de a különbség valószínűleg feleakkora lett volna, ha Latvala nem pördül meg az Ouninpohja 2-es szakaszon.

Friss