back to top
2024. szeptember 19. 09:39

KezdőlapWRCLatvala szerint Oliver Solberg megérdemelné, hogy ismét Rally1-es autóba üljön

Latvala szerint Oliver Solberg megérdemelné, hogy ismét Rally1-es autóba üljön

-

Jari-Matti Latvala Oliver Solberg mögött végzett a Finn Rally WRC2-es kategóriájának második helyén, így közelről figyelhette meg a svéd skodás versenyző teljesítményét a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. 

Oliver Solberg nyerte a Finn Rally WRC2-es kategóriáját a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala előtt és a svéd versenyző keze akkor sem remegett meg, amikor még nyomás alá tudta helyezni Latvala. 

A japán gyártó csapatfőnöke szerint Solberg kiegyensúlyozott és magabiztos vezetése megmutatja, hogy milyen sokat fejlődött azóta, hogy elveszítette ülését a Hyundai Motorsportnál. 

“Az alapján, amit Finnországban láttam Olivertől, kijelentem, hogy készen áll, hogy ismét Rally1-es autóba üljön – mondta Jari-Matti Latvala a Dirtfishnek. – Nagyon jól irányította a versenyt, folyamatosan koncentrált és nagyszerű munkát végzett. Egyértelműen látható, hogy érettebb versenyző lett, ahhoz képest, amilyen még a Hyundainál volt.” 

Arra a kérdésre azonban, hogy szívesen leigazolná-e a Toyotához, határozott választ adott Latvala. 

“Nem, jelenleg biztosan nem. De, amilyen teljesítményt nyújtott, a vezetés és a munkája minden területén, egyértelmű, hogy kiérdemelte, hogy ismét Rally1-es autóval kapjon lehetőséget.” 

Friss