back to top
2024. szeptember 17. 20:43

KezdőlapWRCMartins Sesks hamarosan ismét Rally1-es autóba ülhet?

Martins Sesks hamarosan ismét Rally1-es autóba ülhet?

-

Egyre valószínűbb, hogy Martins Sesks még további lehetőséget fog kapni az idei WRC-szezon során, miután Lengyelországban és Lettországban is sikeresen versenyzett. 

Martins Sesks Lengyelországban még hibrid rendszer nélküli Ford Pumával mutatkozott be a WRC legfelsőbb kategóriájában a hatodik helyen, majd Lettországban már teljes értékű Rally1-es autóval indulhatott és csupán műszaki hiba után vesztette el a harmadik helyet és ért célba a nyolcadikon. 

A fiatal lett versenyző anyagi hátterét a WRC Promóter biztosította, az autót pedig az M-Sport szervizelte. 

A tempójával sokak figyelmét felkeltő lett versenyzővel kapcsolatban Colin Clark újságíró egy bejegyzést tett közzé az Instagramon “már nem kell sokat várni, hogy hamarosan újra láthassuk őt” kommentárral, amit Sesks is megosztott közösségi oldalán. 

Mindez arra utal, hogy idén még Rally1-es autóba ülhet a 24 éves pilóta. 

Erre a legnagyobb valószínűség Görögországban és Chilében lehet, azonban mivel a dél-amerikai verseny jóval gyorsabb pályákon zajlik, mint az Akropolisz Rally, vélhetően itt indulhat legközelebb. Sesks az aszfaltos versenyeken eddig igazán jó teljesítményt nem tudott nyújtani, így a Közép-Európa Rally és a Japán Rally jó eséllyel kiesik lehetséges versenyei közül. 

Friss