back to top
2024. szeptember 20. 02:06

KezdőlapWRCMillener szerint egy nagyon fontos dolgot kellene megváltoztatni, hogy új gyártó érkezzen...

Millener szerint egy nagyon fontos dolgot kellene megváltoztatni, hogy új gyártó érkezzen a WRC-be

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke szerint nagyon fontos, hogy minél előbb megjelenjenek a 2027-es WRC-szabályok, azonban ahhoz, hogy új gyártó lépjen a bajnokságba, még egy dolgon kellene változtatni. 

Hosszú idő óta komoly beszédtémát jelent a WRC-vel kapcsolatban a 2027-től érvénybe lépő szabályzat, amivel sikerülhet megoldani, hogy még egy gyártó lépjen a világbajnokságba. 

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke szerint azonban nem csak a szabályzatnak kellene megjelenni. 

“Jelen pillanatban még nagyon sok indokuk lehet az autógyártóknak, hogy miért ne csatlakozzanak a WRC-hez – mondta Millener. – Ezért azon kell dolgozni, hogy ezeket az indokokat megoldjuk, mert ha több indok szólna a csatlakozás mellett, több gyártó is lépne a sorozatba. A rallyt továbbra is nagyon sokan kedvelik, követik, jó szórakozásnak tartják. Azonban meg kell oldani, hogy kevesebb kritika merüljön fel vele szemben. Valahogy bevéstük a fejünkbe, hogy a rallysportban minden rossz. Azonban, ha ez így lenne, nem követnék, szeretnék ennyien ezt a sportot. Mindenben lehet rosszat találni, de sokkal inkább a jó dolgoknak kellene elő kerülniük.” 

Millener szerint a 2027-es szabályok megalkotása nagyon nehéz lesz, sok kérdést kell eldönteni. 

“Milyen meghajtást használjunk? Legyen-e költségsapka? Milyen sebességváltót és milyen motort használjunk? Egyforma legyen-e minden autó? Ezekre és még nagyon sok kérdésre kell választ találni, mielőtt megszületik a 2027-es szabályzat. Azonban, ha ezt egyszer sikerül elérni, akkor azonnal érdeklődni fognak más gyártók is a WRC iránt.”

Friss