back to top
2024. szeptember 20. 03:44

KezdőlapWRCPajari két év után tér vissza abba a bajnokságba, ahol elkezdte karrierjét

Pajari két év után tér vissza abba a bajnokságba, ahol elkezdte karrierjét

-

Sami Pajari két hét múlva ismét versenyezni fog, mégpedig a Finn Rally Bajnokságban, ahol gyerekkora egyik kedvenc autójával áll rajthoz. 

A WRC mezőnye jelenleg nyaral, azonban néhányan még ezt az időt is versenyzéssel töltik. Közéjük tartozik Sami Pajari is, aki azt követően, hogy sikeresen mutatkozott be a WRC csúcskategóriájában Rally1-es Toyotával, két hét múlva a Lahti központú Future Rallyn áll rajthoz, mely a Finn Rally Bajnokság idei hatodik futama lesz. 

A 22 éves pilóta pedig gyerekkora egyik kedvenc autójával, egy Toyota Corolla 1600 GT-vel fog indulni, Enni Malkkönent pedig Jonne Ahtovirta fogja váltani a Jobb1-ben. 

“Régóta nem vezettem már hátsókerék hajtású autót – mondta Sami Pajari a Rallit.fi oldalnak. – Azonban a WRC-szünet éppen megfelelő alkalom erre, a Toyota Corolla pedig az egyik kedvenc autóm. Már gyerekkoromban foglyul ejtett fantasztikus hangja, amikor még minden autót és versenyzőt ámulattal figyeltem. A Future Rally nagyszerű alkalmat nyújt a szórakozásra.” 

Sami Pajari a Toyota egyik opciója a következő szezonra

Pajari versenye sem a megszokott lesz, mivel Ahtovirta csak a szabályok miatt ül az autóba, azonban itinert nem kell olvasnia, Sami célja, hogy emlékezetből hajtson végig a verseny pályáin. 

“A pályabejárás alkalmával igyekszem megjegyezni a szakaszokat. A múltban már jónéhány szakaszon versenyeztem, vagy éppen az itiner készítés gyakorlására használtam.  Nagyszerű pályák lesznek a versenyen, és a cél, hogy itiner nélkül emlékezetből a lehető leggyorsabban hajtsunk végig rajtuk. Csak és kizárólag a verseny élvezése lesz a cél, nem foglalkozunk az eredményekkel, de igyekszünk gyorsan is menni.” 

Pajari utoljára 2022-ben indult a Finn Rally Bajnokságban, akkor a Riihimaki Rallyn a negyedik helyet szerezte meg egy R5-ös Forddal.

Friss