back to top
2024. szeptember 11. 09:57

KezdőlapWRCOgier: Az idei eredményeimnek semmi köze a részmunkaidőhöz

Ogier: Az idei eredményeimnek semmi köze a részmunkaidőhöz

-

Sébastien Ogier azt követően, hogy bejelentette, megharcol a kilencedik vb címéért és rajthoz áll a WRC hátralévő négy versenyén, válaszolt Thierry Neuville korábbi kritikáira is. 

Sébastien Ogier egy interjú során jelentette be, hogy harcolni fog kilencedik vb címéért és rajthoz áll a hátralévő négy WRC-futamon is, annak ellenére, hogy az idei évet is részmunkaidős szezonnak szánta. 

Ogier: Harcolni fogok a kilencedik vb címért!

A nyolcszoros világbajnok a Finn Rallyn aratott győzelem után állt az egyéni bajnokság második helyére, annak is köszönhetően, hogy Elfyn Evans és Ott Tanak is pont nélkül zárt a gyors versenyen. 

“Már a szezon elején elhatároztam, hogy ha jól érzem magam az autóban a murvás versenyeken, akkor rajthoz állok a Finn Rallyn – mondta Sébastien Ogier a német Motorsport Aktuell magazinnak. – A Finn Rally mindig is egy kihívásokkal teli verseny volt, de főmunkaidős karrierem során általában mindig elsőként kellett rajtolnom, így pedig nem tudtam a győzelemért harcolni. Egyértelműen jobbak az esélyek, ha nem kell takarítani a pályákat, de, hogy őszinte legyek, nagyon idegesít Thierry Neuville folytonos panaszkodása a takarítás miatt.” 

Ogier 11 év után nyert a Finn Rallyn, Neuville és a Hyundai hatalmasat lépett a vb címek felé

A Hyundai belga versenyzője néhányszor szóvá tette, hogy elként indulva a murvás versenyek első napján nincs esélye a győzelemre, és a részmunkaidős versenyzők sokkal jobb helyzetből rajtolva nagy előnyben vannak. 

“Ebben a szezonban talán csak egyszer volt valóban előnyöm a jobb rajthely miatt – mondta Ogier. – A legtöbb versenyen a negyedik helyről indultam, tehát nem sokkal Thierry mögött. Három második és három első helyet sikerült elérnem. A mezőny első felének végéről indultam és mindig igyekeztem a maximumot kihozni magamból. Ennek semmi köze a részmunkaidős versenyzők jobb helyzetének, csupán a maximumot kell nyújtani.”

Friss