back to top
2024. szeptember 11. 10:03

KezdőlapWRCOgier: Harcolni fogok a kilencedik vb-címért!

Ogier: Harcolni fogok a kilencedik vb-címért!

-

Sébastien Ogier maga jelentette be, hogy rajthoz áll a WRC-szezon visszalévő négy versenyén, és megharcol a kilencedik vb címéért. 

Az már korábban kiderült, hogy Sébastien Ogier rajthoz áll az Akropolisz Rallyn, valamint tervezte a Japán Rallyn való indulást is, most azonban bejelentette, hogy Chilében és a Közép-Európa Rallyn is elindul, és megküzd a kilencedik vb címéért. 

“Kezdetben még a Chile Rally és a Közép-Európa Rally nem szerepelt a naptáramban, azonban figyelembe véve a gyártók és a pilóták bajnokságának állását, felvettem ezeket is a naptáramba – mondta a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier a német Motorsport Magazinnak. – Tehát harcolni fogok a kilencedik vb címemért. Jelenleg ugyan a dolgok nem a mi kezünkben vannak, mindkét pontvadászatban nagy hátrányunk van. Azt már tudom, hogy a pilóták bajnokságában miként működik a pontverseny, a gyártók bajnokságát azonban nem. A Toyota kilenc vb-futamon hat győzelmet aratott, ami között három kettős siker is van. Ennek ellenére 20 pont a hátrány a Hyundaijal szemben, ami egy vicc.” 

Amennyiben Ogier képes fordítani a bajnokságban Thierry Neuville-el szemben, úgy utolérné példaképét, Sébastien Loeböt és kilencedik vb címét nyerné. A toyotás versenyzőt azonban nem izgatják a rekordok. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Nem érdekelnek a statisztikák és a rekordok, egészen más prioritásaim vannak. Addig szeretnék versenyezni, amíg élvezem és örömet okoz. Ez azt jelenti, hogy soha többet nem fogok teljes szezont menni a WRC-ben, és elképzelhető, hogy az idei hosszú szezon után jövőre valóban csak néhány versenyen indulok.” 

Kilenc futam után Ogier 27 pontos hátránnyal áll Thierry Neuville mögött a pilóták bajnokságában. 

A WRC-szezon szeptemberben az Akropolisz Rallyval folytatódik.

Friss